ΤΑΛΣ: Το νέο Π.Δ. που τροποποιεί τις διατάξεις του - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.5.23

ΤΑΛΣ: Το νέο Π.Δ. που τροποποιεί τις διατάξεις του


 Στις 12 Μαΐου 2023 δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. (Α’ 111) το νέο Π.Δ (αριθ. 57/12-5-2023), που αφορά στην τροποποίηση διατάξεων που διέπουν το Τ.Α.Λ.Σ. (Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος).


Παρατίθενται παρακάτω οι αλλαγές που επιφέρει:

· Καταργείται η κράτηση του 3% από τα πλεύσιμα και από τα οδοιπορικά πάσης φύσεως μετακινήσεων (μεταθέσεις αποσπάσεις κλπ.).

· Δίνεται η δυνατότητα μετά από 35 χρόνια μετοχικής σχέσης με το ΤΑΛΣ στο κάθε στέλεχος να λαμβάνει το εφάπαξ που του αναλογεί διακόπτοντας τη μετοχική σχέση (σε περίπτωση που υπηρετεί στο Σώμα).

· Γίνεται αύξηση κρατήσεων για τη βιωσιμότητα του Ταμείου από 4.32% σε 4,42%.

· Τα στελέχη που βρίσκονται σε μόνιμη διαθεσιμότητα λόγω θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζουν ένεκα υπηρεσίας ή κατά τη διάρκεια υπηρεσίας, θα λαμβάνουν το εφάπαξ τους με την έναρξη ισχύος της απόφασης μόνιμης διαθεσιμότητας.

· Αν κάποιο στέλεχος παραιτηθεί έχοντας τουλάχιστον 15 χρόνια υπηρεσία θα παίρνει άμεσα το εφάπαξ χωρίς να χρειαστεί να περιμένει τη συμπλήρωση 25ετούς μετοχικής σχέσης με το Ταμείο.

· Τα στελέχη που εισήχθησαν στο Σώμα ύστερα από δικαστική απόφαση, θα προσμετράται ο χρόνος της μετοχικής σχέσης τους με βάση την ημερομηνία της δικαστικής απόφασης.

· Τα στελέχη που αποτάσσονται για οποιοδήποτε λόγο δικαιούνται κανονικά το εφάπαξ τους αναλόγως των ετών της μετοχικής τους σχέσης.