Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.5.23

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι


 Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) αναφέρονται αναλυτικά οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία μαθήματα της χρονιάς για τις τάξεις του λυκείου και ξεκίνησαν προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου πραγματοποιούνται από χθες και έως τις 15 Ιουνίου, ενώ για τους μαθητές της Γ’ λυκείου μέχρι τις 30 Μαΐου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι φετινές Πανελλαδικής εξετάσεις.


Για τα ΓΕΛ (ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια), οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) και στη συνέχεια, στο διάστημα 6-12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων Προσανατολισμού.


Για τα ΕΠΑΛ (ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια), η έναρξη των Πανελλαδικών θα γίνει την 1η Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας) και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας, από 3 έως 16 Ιουνίου.


Τελευταίο κουδούνι στις 30 Μαΐου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους μαθητές των Γυμνασίων αλλά και τους μικρότερους μαθητές καθώς το τελευταίο κουδούνι θα χτυπήσει στις 30 Μαΐου. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια θα διεξαχθούν από 1η έως 15 Ιουνίου.


Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα μαθήματα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές 2023 λήγουν την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023.

Πηγή