Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου γιόρτασε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.5.23

Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου γιόρτασε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


 Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του προστάτη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στον πανηγυρικό εσπερινό της 19ης Μαΐου 2023 παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Α' Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Β' Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος.

Την κυριώνυμη ημέρα, 20 Μαΐου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Πανηγυρική Δοξολογία προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου, παρουσία του Β' Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδη, του Διευθυντή Προσωπικού, Πλοιάρχου Λ.Σ. Μπουλακάκη Ευάγγελου, καθώς και πλήθους στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και Πολιτικών Υπαλλήλων του Υ.ΝΑ.Ν.Π..

Την ευθύνη των εορταστικών εκδηλώσεων είχε ο Ιερέας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος, ενώ τους διήμερους εορτασμούς λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους, ιερείς των Ιερών Μητροπόλεων Πειραιά και Νίκαιας.

Σχετικές εικόνες

0102030405