Καβούρι: Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.5.23

Καβούρι: Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων


 Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, τελέστηκε την Κυριακή (28/5), στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων, παρουσία του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Για πρώτη φορά, απόντες ήταν οι αείμνηστοι Ιερολοχίτης στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας και ο επίτιμος γενικός επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Φωτόπουλος.

Στο ετήσιο μνημόσυνο παραβρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού - Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο επιτελάρχης ΓΕΣ αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Παπάγου  - Χολαργού 'Αννα Μαρία Τσικρικώνη, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Παπάγου - Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος και ο υποδιοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Σπυρίδων Κογιάννης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Δεβούρος, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων, μέλη οικογενειών των εκλιπόντων καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί.

Μετά το πέρας της τελετής ο υπουργός τόνισε: «Με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και τον Εθνικό Ύμνο αποδώσαμε τιμή στους ήρωες πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς. Η αυτοθυσία τους αποτελεί ιερή παρακαταθήκη για τους νεότερους. Τους ευχαριστούμε, τους τιμούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ισχυρή Ελλάδα. Αιώνια η μνήμη τους!».

Πηγή