Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.5.23

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου (VIDEO)


 Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για παροχή συνδρομής σε σκάφος στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε σε βραχώδη ακτή δύο (02) αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυκόνου. Κατά δήλωση τους, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος με ακόμα δεκαπέντε (15) άτομα χωρίς σωστικό εξοπλισμό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον πλοίο και ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., ένα (01) ελικόπτερο Sikorsky του Π.Ν καθώς και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Στην περιοχή σπεύδει, ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.), ενώ πρόκειται να επιχειρήσει και ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί δύο (02) άτομα και έχουν ανασυρθεί τρεις (03) σοροί (ένας (01) άνδρας και δύο (02) γυναίκες), ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 BF.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Οπτικοακουστικό υλικό της επιχείρησης μπορείτε να δείτε εδώ