Κουτσούμπας: Viral η αναφορά στους «sugar daddies» για τα δίδακτρα στα ΑΕΙ- Σφοδρές αντιδράσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.3.24

Κουτσούμπας: Viral η αναφορά στους «sugar daddies» για τα δίδακτρα στα ΑΕΙ- Σφοδρές αντιδράσεις


 Ένας πλούσιος μεγαλύτερος άνδρας που δίνει δώρα και χρήματα σε μία αρκετά νεώτερη γυναίκα, συνήθως με αντάλλαγμα το σεξ, είναι ο επίσημος ορισμός του λεξικού της Οξφόρδης για τον όρο «Sugar Daddy», που είχε σήμερα (7.3.2024) την τιμητική του, καθώς καταγράφηκε για πρώτη φορά στα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής.


Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε από τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που ανέφερε ότι στις σκανδιναβικές χώρες η επιβολή των διδάκτρων ανάγκασε φοιτήτριες να αναζητήσουν sugar daddies. Κάποιοι άλλοι δεν εξεπλάγησαν τόσο, καθώς έχουν συνηθίσει στις viral ατάκες του κ. Κουτσούμπα, ορισμένες εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλα τα κοινά.


Σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση, λέει η ΝΔ


«Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.


«Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου» προσθέτει δε.Η αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, προκάλεσε δυσφορία σε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική είναι οι περιπτώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς.


Η απάντηση του ΚΚΕ στη ΝΔ 


Απαντώντας στην ανακοίνωση αυτή το ΚΚΕ επισημαίνει πως «στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέμματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό». 


Παράλληλα επισημαίνουν πως αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη».


Η ανακοίνωση


«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέμματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό.


»Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση. Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού;


»Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών; Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν. Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους.


»Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη». Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».


Κεχαγιά: Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά


«Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής.

Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά», σχολίασε στο Χ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.


Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής.

Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά.


— Voula Kexagia (@bkex) March 7, 2024


Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν με νόημα πως: Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα


Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος σε δήλωση του σημειώνει:


Ο κ. Μητσοτάκης με τη γνωστή του αλαζονεία δεν διστάζει να νομοθετεί την παραβίαση του Συντάγματος αφού απέναντι του έχει μια αντιπολίτευση που κινείται μεταξύ αμηχανίας και ανεκδοτολογίας. Ένα αντιφατικό και διαιρεμένο ΠΑΣΟΚ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του εκδράμει αυτές τις κρίσιμες μέρες στην Αρκαδία και ένα ΚΚΕ που στην προσπάθεια του να γίνει viral καταφεύγει σε ιστορίες για… sugar daddies. Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα για ισχυρή, αντιπολίτευση στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να ανοίξει ο δρόμος για την εναλλακτική πολιτική την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.


«Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν "sugar daddies". Ταυτόχρονα, κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, να ανακαλέσει αυτή την δήλωση και να ζητήσει συγνώμη. --

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Πηγή