Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ με 156 «όχι» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.1.22

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ με 156 «όχι»


 Υπέρ ψήφισε η αντιπολίτευση

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με 156 ψήφους «κατά».


«Υπέρ» της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 142 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα «παρών», σύμφωνα με την καταμέτρηση της ψηφοφορίας, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ.


Συνολικά, επί 299 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας, ενώ την υπερψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης – το «παρών» είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπογδάνου, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.


Σημειώνεται ότι απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου λόγω έκτακτης εισαγωγής της στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.


Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».


Όπως είπε, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, κατά την τριήμερη συζήτηση έλαβαν τον λόγο 150 βουλευτές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 28 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δηλαδή 190 ομιλητές.


Σημειώνεται επίσης, ότι η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 28/1) ολοκληρώθηκε στις 03:30 πμ, «λίγο πριν το λυκαυγές», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. Η συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας (Σάββατο, 29/1) ολοκληρώθηκε στις 03:45 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η τρίτη ημέρα (Κυριακή, 30/1) ολοκληρώθηκε στις 20:30, οπότε και άρχισε η ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.