Η τραγική ιστορία του νέου Αρχηγού ΓΕΑ - Είχε χάσει τον πιλότο- πατέρα του σε πτώση μαχητικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.1.22

Η τραγική ιστορία του νέου Αρχηγού ΓΕΑ - Είχε χάσει τον πιλότο- πατέρα του σε πτώση μαχητικού


 Στις κρίσεις που έκανε σήμερα Πέμπτη το ΚΥΣΕΑ, επέλεξε για νέο αρχηγό της Αεροπορίας τον Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, που ήταν μέχρι χθες αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας.

Ο νέος Α/ΓΕΑ έχει πλούσιο βιογραφικό αλλά έχει και μια ιδιαίτερη κληρονομιά και όνομα.

Είναι ο γιος του ήρωα Αθανάσιου Μπουρολιά, που σκοτώθηκε στις 29 Μαΐου 1979 κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσεως.

Το αεροσκάφος τύπου Τ-33 του 367 Σμήνους Εφηρμοσμένης Εκπαιδεύσεως, στο οποίο επέβαινε ως χειριστής με συνεπιβάτη τον Ανθυπασπιστή Συφάκη ως μηχανικό, κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου της Σούδας (115 Πτέρυγα Μάχης).

Ο πατέρας του σημερινού Αρχηγού ΓΕΑ Αθανάσιος Μπουρολιάς, που έχασε τη ζωή του το 1979.

Αθανάσιος Μπουρολιάς ήρωας

Ενα χρόνο μετά, ο γιος του Θεμιστοκλής, έμπαινε στη Σχολή Ικάρων...

Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1984, όταν ορκίστηκε Ανθυποσμηναγός (Ι). Έκτοτε είχε μία εξαιρετική σταδιοδρομία στην ΠΑ, κυρίως σε Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών A-7H και F-16, έχοντας συμπληρώσει 4500 ώρες πτήσεως για να φτάσει στη θέση του Αρχηγού ΑΤΑ, δηλαδή "Νο.2" στην ιεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από σήμερα είναι ο νέος Αρχηγός και νούμερο 1.

thetoc.gr

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.