Φρεγάτα «Provence»: Στο λιμάνι του Πειραιά το υπερσύγχρονο πλοίο του Γαλλικού Ναυτικού (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.1.22

Φρεγάτα «Provence»: Στο λιμάνι του Πειραιά το υπερσύγχρονο πλοίο του Γαλλικού Ναυτικού (video)


 Η φρεγάτα «Provence», ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία του γαλλικού Ναυτικού, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, έπειτα από έναν σύντομο πλου στο Αιγαίο, στο πλαίσιο ασκήσεων με το Πολεμικό Ναυτικό.

Ορισμένα από τα πανίσχυρα συστήματα του πλοίου είναι ίδια με αυτά που θα έχει το 2025 η Ελληνική φρεγάτα Belh@rra.

Την φρεγάτα επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου και του Πολεμικού Ναυτικού. Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις Ελληνογαλλικές ασκήσεις των επόμενων ημερών, λέγοντας: «Στοχεύει στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής κουλτούρας και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Γαλλίας με σκοπό την αντιμετώπιση απειλών ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή».

«Η σχέση μας έχει φτάσει σε υψηλό ιστορικά επίπεδο. Η προμήθεια γαλλικού εξοπλισμού, πλήρως διαλειτουργικού, τα Rafale, οι φρεγάτες Belh@rra (FDI), ίσως οι κορβέτες Gowind αύριο, το καταδεικνύουν» σημείωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Πατρίκ Μεσοναβ.

Το επόμενο διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό θα βρεθεί γι’ ακόμη μια φορά στην ομάδα ασφαλείας του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ που θα πλέει νότια της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες Γαλλικά Rafale θα προσγειωθούν στην αεροπορική βάση της Σούδας για κοινές ασκήσεις με τις Ελληνικές δυνάμεις.

Πηγή