Ε. Κυριαζόπουλος: Στόχος μας είναι να σταματήσουν οι παράνομες ναυλώσεις μεγάλων σκαφών αναψυχής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.1.22

Ε. Κυριαζόπουλος: Στόχος μας είναι να σταματήσουν οι παράνομες ναυλώσεις μεγάλων σκαφών αναψυχής


 Μετά από έρευνα και μέσα από ψήφιση σχετικού νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, επιδιώκουμε να σταματήσουμε τις παράνομες ναυλώσεις μεγάλων σκαφών αναψυχής στην χώρα μας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Κανάλι Ένα, ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας επιδιώκει να θέσει ένα τέλος σε ένα πολυδαίδαλο νομικό καθεστώς, το οποίο έχει τροποποιηθεί 67 φορές (από το 2014) μέχρι σήμερα, βάζοντας “φρένο” στις παράνομες ναυλώσεις των υπο ξένη σημαιών σκαφών αναψυχής, μήκους άνω των 35 μέτρων.

Θα απαιτείται όπως διευκρίνισε ο κ. Κυριαζόπουλος η θέσπιση άδειας ναύλωσης ορισμένης ισχύος με μέγιστη διάρκεια τις 21 ημέρες ανά έτος, με αποτέλεσμα την προκαταβολή χρημάτων στο ελληνικό κράτος.

Σχετικά με τα μικρά νησιά και τις άγονες γραμμές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρθηκε τοσο στο ταμείο το οποίο από τα 90 εκατομμύρια ευρώ έχει φτάσει πλέον τα 138 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνος μέχρι το 2023 και αφορά στις περισσότερες γραμμές αλλά και στο πρόγραμμα “Νέαρχος” το οποίο είναι ένα νέο “εργαλείο” όπως είπε και θα βοηθήσει τους πλοιοκτήτες να “πάρουν” ακτοπλοϊκές γραμμές και να “φέρουν” νέα πράσινα πλοία φιλικά προς το περιβάλλον.

Τέλος, σχετικά με τη αναλογία μεγεθών λιμανιών και πλοίων, ο κ. Κυριαζόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μια διεθνής τάση μείωσης της κλίμακας των πλοίων.

Δ. Αχλαδιώτης: Η ενίσχυση των υποδομών στο Καστελλόριζο είναι απαραίτητη

Οι δυσκολίες αλλά και η έλλειψη υποδομών στο Καστελλόριζο υπάρχουν και παραμένουν, παρ’όλα αυτά η τωρινή κυβέρνηση έχει ενισχύσει σημαντικά τα δρομολόγια,γεγονός που προσδίδει μια ασφάλεια για το νησί και τους κατοίκους του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Κανάλι Ένα, ο αντιδήμαρχος του νησιού Δημήτρης Αχλαδιώτης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή “Προπαντός Ψυχραιμία” με τους Νίκο Μπαρδούνια & Λευτέρη Κεχαγιόγλου

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.