Σύγκληση τακτικών συμβουλίων μεταθέσεων και παρενέργειες του νέου ΠΔ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.1.22

Σύγκληση τακτικών συμβουλίων μεταθέσεων και παρενέργειες του νέου ΠΔ



Πληροφορούμαστε ότι την 31/01/2022 και ώρα 11.00, ξεκινούν οι εργασίες των τακτικών  μεταθέσεων για το τρέχον έτος 2022.

Δύσκολο το έργο τους, αφού για πρώτη φορά τα μέλη των συμβουλίων καλούνται να εφαρμόσουν ένα αμφιλεγόμενο νέο ΠΔ που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή ενός κάκιστου νόμου της περιόδου ΣΥ.ΡΙΖΑ.

Δυστυχώς οι συντάξαντες ( συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι , υπηρεσιακοί παράγοντες και σύμβουλοι)οδήγησαν σε ένα τραγικό αποτέλεσμα.

Ένα ΠΔ που πριν καν εφαρμοστεί έχει προκαλέσει μεγάλη ανάσταση στις οικογένειες ΟΛΟΥ του προσωπικού ΛΣ.

Είναι γνωστό ότι κλήθηκαν όλα τα στελέχη του ΛΣ να δηλώσουν οκτώ υπηρεσίες προς μετάθεση τους ακόμη και αυτά τα στελέχη που βρίσκονται λίγο πριν την αποστρατεία τους.

Είναι βέβαιο ότι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί οι συντάξαντες τις συνέπειες του τερατουργήματος που προώθησαν.

Ένα απλό παράδειγμα: Σύμφωνα με τις διατάξεις  του ΠΔ 33/2009 (άρθρο 9 παρ.10)“Για τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη, για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους αυτή, ισχύουν τα οριζόμενα στο ν. 1264/1982 (Α΄ 79)”

Όμως με το π.δ. 11/2021 (άρθρο 41 παρ.1) “Από την έναρξη ισχύος του παρόντος προεδρικού διατάγματος καταργείται το π.δ. 33/2009 (Α΄ 50).” χωρίς όμως να περιλαμβάνεται στο νέο ΠΔ ανάλογη διάταξη αυτής που καταργήθηκε.

Και τίθεται πλέον ένα απλό ερώτημα: Θα περιληφθούν ή όχι στους πίνακες μεταθέσεων και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, δεδομένου ότι στον ν. 1264 όπως ισχύει, δεν υφίσταται ειδική διάταξη για το Λιμενικό Σώμα;

Μήπως πριν καν εφαρμοστεί το νέο ΠΔ θα ξεκινήσουν τα συμβούλια με την λογική των παραδοχών;

Μα για να καταργηθούν οι παραδοχές δεν αποσκοπούσε η σύνταξη του νέου ΠΔ;

Παράδειγμα δεύτερο: Ξεκινούν να συνεδριάζουν τα συμβούλια την 31/01 δηλαδή ελάχιστο χρόνο πριν από την έναρξη των ετήσιων κρίσεων που μπορεί να συνεπάγεται και αλλαγές στην ηγεσία.

Έτσι μπορεί να έχουμε το φαινόμενο οι επιλογές για μεταθέσεις σε θέσεις ευθύνης να δεσμεύουν ή και να υπονομεύουν τον σχεδιασμό για την λειτουργία του σώματος τις εκάστοτε επόμενης ηγεσίας.

Και τίθεται πάλι ένα απλό ερώτημα: Μία τέτοια διάταξη λειτουργεί θετικά στην εύρυθμη λειτουργία του σώματος ή το απορυθμίζει;