Φάλαινα έχασε τον προσανατολισμό της και έφτασε στα... λιμανάκια Βουλιαγμένης - Διασώθηκε από το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.1.22

Φάλαινα έχασε τον προσανατολισμό της και έφτασε στα... λιμανάκια Βουλιαγμένης - Διασώθηκε από το Λιμενικό


 Ένα φαλαινοειδές εντοπίστηκε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, και μάλιστα καταγράφηκε σε κάμερα.


Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «ilovevouliagmeni», το ακίνδυνο θηλαστικό πιθανότατα είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Το βίντεο δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα.


Το Λιμενικό Σώμα συντόνισε την προσπάθεια απεγκλώβισης του και με την συνδρομή της ελληνικής ομάδας διάσωσης, το οδήγησαν στα ανοιχτά από όπου και μπόρεσε να κολυμπήσει και να φύγει.


Πρόκειται για το είδος «ζίφιος» (επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris). Είναι μια από τις φάλαινες που ξωκοίλουν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά να βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα, σύμφωνα με την Wikipedia.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.