Ενόχληση της Τουρκίας για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.1.22

Ενόχληση της Τουρκίας για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας
Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται σε θάλασσες και αιθέρες μετά την ενίσχυση της ελληνικής άμυνας με τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra, ενοχλούν και προβληματίζουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Σε πολλά μέρη γύρω μας, υπάρχουν αυτοί που κάνουν τους δικούς τους λογαριασμούς. Ειδικά η Ελλάδα αγοράζει από τη Γαλλία και από άλλα μέρη διάφορα πράγματα. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε αυτάρκεις. Από αυτή την άποψη, εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Με την έλευση των Rafale στην Ελλάδα η κατάσταση στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι τελείως διαφορετική… Είναι λογικό να υπάρχει εκνευρισμός στην Άγκυρα διότι η ενεργητική αμυντική πολιτική της Ελλάδος καταρρίπτει εν τοις πράγμασι το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας», αναφέρει ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Την ίδια ώρα σε προκλητική ανακοίνωσή της μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας η τουρκική προεδρία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς την Αθήνα, επικαλούμενη τουρκικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ευρώπης- Ασίας χαιρετίζει ο Νίκος Αναστασιάδης αναδεικνύοντας τη σημασία του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

«Χάρις στην τριμερή συνεργασία Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ, το έργο EuroAsia #Interconnector γίνεται πραγματικότητα. Η έγκριση των 657 εκ. € από τον Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», τερματίζει την ενεργειακή μας απομόνωση και συνδέει την Αν. Μεσόγειο με την Ευρώπη» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες η εκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται απρόσκοπτα στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τα νεοαποκτηθέντα αμερικανικά οχήματα M-1117 να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.