Πώς θα πληρωθεί η υποχρεωτική αργία λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στους εργαζομένους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.1.22

Πώς θα πληρωθεί η υποχρεωτική αργία λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στους εργαζομένους


 Διευκρινήσεις σχετικά με την διχογνωμία αν δικαιούνται ή όχι τα ημερομίσθια της 25ης και 26ης Ιανουαρίου

Κανονικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους για την υποχρεωτική αργία στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στις 25 και 26 Ιανουαρίου.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά από τους εργοδότες τους για τη σημερινή και την αυριανή εργάσιμη ημέρα, στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εργοδότες-επιχειρήσεις για τις δύο αυτές ημέρες, απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.