Παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.1.22

Παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων;


 

Σας παραθέτουμε κοινή ανακοίνωση 8 μελών της ΠΟΕΠΛΣ . 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως την Πέμπτη  20/01/2022 ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης και ο Ταμίας ΓΑΛΑΝΗΣ Χρήστος επισκέφθηκαν το Κ.Λ. Ρόδου και πραγματοποίησαν ενημέρωση του προσωπικού της εν λόγω Υπηρεσίας. Βέβαια η επίσκεψη τους όπως αποδείχτηκε, δεν προοριζόταν για αγαθές συνδικαλιστικές προθέσεις αλλά «όλως τυχαίως» συνέπεσε σε μια περίοδο όπου η τοπική πρωτοβάθμια Ένωση Δωδεκανήσων βρίσκεται σε περίοδο εκλογών. Δυστυχώς η προσπάθεια του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ να γαντζωθεί στην καρέκλα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και με τερτίπια τα οποία δεν συνάδουν με τον θεσμό και την ιστορία του Συνδικαλιστικού μας φορέα. Στην συγκέντρωση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Λ. Ρόδου, όπως ενημερωθήκαμε οι Τσιάνος και Γαλάνης αφού «αυτοθαυμάστηκαν» για το πόσο καλά τα έχουν καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια στα συνδικαλιστικά δρώμενα, έφτασαν και στο «δια ταύτα», με τον Τσιάνο να γνωστοποιεί στους συναδέλφους που παρευρέθησαν στην συγκέντρωση  πως διαφωνεί με την διενέργεια των εκλογών στην Ένωσή τους με δυο ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Προφανώς ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, του οποίου να σημειώσουμε το απερχόμενο Δ.Σ. της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων είναι συνδικαλιστικά  προσκείμενο, κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται και απαξιεί να αφουγκραστεί εδώ και μήνες πολλούς συναδέλφους που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα και είναι δυσαρεστημένοι από τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων.

Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής στον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ:

  1. Είναι προκλητικά αντιδεοντολογικό να επισκέπτεται ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ μία πρωτοβάθμια Ένωση εν μέσω εκλογών της και μάλιστα να παίρνει, εμμέσως πλην σαφώς, θέση υπέρ του ενός από τα δύο ψηφοδέλτια.
  2. Είναι προκλητικά αντιδημοκρατικό ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ να εκφράζεται κατά μιας σαφέστατης Αρχής της Δημοκρατίας, την οποία προβλέπει και το καταστατικό της πρωτοβάθμιας Ένωσης, που είναι η κατάθεση συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία.
  3. Εφ όσον από την ανακήρυξη των εκλογών δεν υφίσταται Δ.Σ. στην ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων από ποιους εκλήθη για να πάει στο Κ.Λ. Ρόδου; Αν υποθέσουμε ότι ο σκοπός του ήταν πραγματικά η ενημέρωση των μελών του Κ.Λ. Ρόδου, γιατί δεν έγινε η επίσκεψη αυτή κατά την διάρκεια των δύο προσφάτων επισκέψεων του σε Λέρο και Κω και έγινε τώρα; Προφανώς επειδή τώρα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές της Ένωσης.

Να θυμίσουμε τελειώνοντας σε όλους ότι ο όψιμος υποστηρικτής του ενιαίου ψηφοδελτίου είναι το ίδιο πρόσωπο που στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις  της ΠΟΕΠΛΣ έχει καταθέσει παραταξιακό ψηφοδέλτιο.

«ΤΟΣΟ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ».

Το δικαίωμα να λες την γνώμη σου  δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι θα σε παίρνουν στα σοβαρά διότι η συνδικαλιστική ειλικρίνεια είναι αποτέλεσμα της δύναμης ενώ η υποκρισία είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας.  

ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Χ. –ΚΟΡΙΖΗΣ Γ. –ΚΩΣΤΑΚΗΣ.Μ– ΛΑΖΙΝΟΣ Α.-ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γ. – ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Γ. – ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Α.- ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ Β

Πηγή