Κρίσεις Αρχηγών με λογική και ρεαλισμό: Φεύγει μόνο ο Α/ΓΕΑ που συμπλήρωσε το χρόνο θητείας του - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.1.22

Κρίσεις Αρχηγών με λογική και ρεαλισμό: Φεύγει μόνο ο Α/ΓΕΑ που συμπλήρωσε το χρόνο θητείας του


 Κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με λογική θα κάνει το ΚΥΣΕΑ στη συνεδρίαση που ξεκινά στις 10 το πρωί. Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής λένε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε πολλούς να εισηγούνται πολλά αλλά επέλεξε να ακολουθήσει την λογική και τον ρεαλισμό. 


Η μόνη αλλαγή που θα γίνει είναι αυτή στη θέση του Α/ΓΕΑ, όπου ο Αντιπτέραρχος Γ.Μπλιούμης συμπληρώνει τη θητεία του. Αντικαταστάτης του ο μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς που χαρακτηρίζεται εξαιρετική επιλογή. Η αποδοχή του είναι σχεδόν καθολική κι αυτό είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Οι μόνοι που θα στεναχωρηθούν θα είναι ένας ,δυο απόστρατοι της ΠΑ…


Ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης παραμένει στη θέση του κι αυτό είναι μια δικαίωση για την αθόρυβη αλλά αποτελεσματική παρουσία του.


Για τον Α/ΓΕΝ Στ. Πετράκη δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις.


Σ΄  ότι αφορά στον Αρχηγό Στόλου Παν.Λυμπέρη, οι σκέψεις και οι εισηγήσεις που τη περασμένη εβδομάδα κυριαρχούσαν ευτυχώς δεν «πέρασαν». Πριν μερικές ημέρες στο Αρχηγείο Σρόλου υπήρχε κλίμα «αποχαιρετισμού» του Αρχηγού. Θα ήταν παράδοξο ο Αρχηγός Στόλου που διαχειρίστηκε με επιτυχία την ελληνοτουρκική κρίση του 2020 να αποστρατευόταν. Μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε σκέψεις και συζητήσεις , όχι ευχάριστες.


Τέλος ο Α/ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος αν και έχει απ΄ ευθείας επικοινωνία με τον κ.Μητσοτάκη, είχε κάποιες ανησυχίες αφού υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του από στενό και έμπιστο συνεργάτη του πρωθυπουργού. Παράγοντας του ΥΠΕΘΑ είχε αναλάβει να «αποκλιμακώσει» την ένταση και το έκανε με επιτυχία.

Πηγή