Τουρκική προκλητικότητα μετά την παράδοση των Rafale, στις 41 ανήλθαν οι παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.1.22

Τουρκική προκλητικότητα μετά την παράδοση των Rafale, στις 41 ανήλθαν οι παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο


 Καταγράφηκαν εννέα παραβάσεις - Συνολικά πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν 13 αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Λίγες ώρες μετά την παράδοση των έξι γαλλικών μαχητικών Rafale στην Ελλάδα, ο τουρκικός εκνευρισμός φανερώθηκε όχι μόνο από δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και από κινήσεις που μαρτυρούν κλιμάκωση της προκλητικότητας. Οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου  ανήλθαν στις 41. 


Οι εννέα παραβιάσεις έγιναν από μαχητικά F-16, ενώ σημειώθηκαν και εννέα παραβάσεις. 


Σε τέσσερις σχηματισμούς πέταξαν πάνω από το Αιγαίο οκτω μαχητικά F16, ενώ μεμονωμένα πραβίασαν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών τρία κατασκοπευτικά CN-235 και δύο ελικόπτερα.


Συνολικά πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν 13 αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.


Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.