Σύλληψη αλλοδαπών στην Αθήνα για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα και συνέργεια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.1.22

Σύλληψη αλλοδαπών στην Αθήνα για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα και συνέργεια


 Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 24, 26 και 37 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΡΑΝΤΟ'' και στελεχών Ο.Π.Κ.Ε. Αθηνών, για παράβαση του νόμου 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», του νόμου 2168/93 «περί όπλων», του άρθρου 187 του Π.Κ. «εγκληματική οργάνωση», του άρθρου 167 του Π.Κ. «αντίσταση», του Ν. 3386/2005 «παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 47 του Π.Κ. «συνέργεια».

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μεθοδευμένης έρευνας και διακριτικής επιτήρησης, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη σε οικία στην Αθήνα όπου διέμεναν οι εν λόγω ημεδαποί, εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

- δύο (02) αυτοσχέδιες συσκευασίες μεμβράνης που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 5,5 γρ.,

- μία (01) γυάλινη πίπα με υπολείμματα άγνωστης πιθανόν ναρκωτικής ουσίας,

- μία γυάλινη ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας και

- δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη σε οικία στην Αθήνα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω και ως τόπο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν τα κάτωθι:

- είκοσι οκτώ (28) νάιλον σακουλάκια επιμερισμού που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 37,1 γρ.,

- μία (01) αυτοσχέδια συσκευασία μεμβράνης που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 5,9 γρ.,

- μία γυάλινη ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας,

-ένα (01) περίστροφο όπλο και

- δέκα (10) έγγραφα ταυτοποίησης αμφιβόλου γνησιότητας.

Από τους συλληφθέντες ο 24χρονος και ο 37χρονος στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων , ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, όπου οι ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και το πυροβόλο όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.