Επίσκεψη ΠΣΥΜΕΛΣ και Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην «Κιβωτό του κόσμου» Καλαμάτας. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.1.22

Επίσκεψη ΠΣΥΜΕΛΣ και Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην «Κιβωτό του κόσμου» Καλαμάτας.

 


Τη Δευτέρα, 17/1/2022,η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, μαζί με στελέχη του Γραφείου Αθλητισμού του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του ΥΝΑΝΠ σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ, βρέθηκαν στη νέα δομή φιλοξενίας παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, στην Καλαμάτα για να πλαισιώσουν το φιλανθρωπικό έργο της με το αθλητικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να παίζω-Μαθαίνω να ζω».

Στη νέα δομή της Καλαμάτας, φιλοξενούνται δεκατέσσερα (14) παιδιά (αγόρια) μετά από εισαγγελική εντολή ανάλογα με την αιτία απομάκρυνσης από το περιβάλλον στο οποίο διέμεναν (κακοποίηση, παραμέληση, εγκατάλειψη, θύματα εκμετάλλευσης). 


Ο Π. ΣΥ. ΜΕ. Λ.Σ. με τη βοήθεια των συναδέλφων  στάθηκε αρωγός στο θεάρεστο έργο της Κιβωτού του Κόσμου της Καλαμάτας με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ζητήθηκαν από την ίδια τη δομή.


Η παρουσία μας πραγματοποιήθηκε σεβόμενη όλους τους υγειονομικούς κανόνες. 


Στα παιδιά της δομής δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τα αθλήματα μέσα από διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες, να ακούσουν για τις εμπειρίες, τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους ώστε να κατανοήσουν την  έννοια της ευγενούς άμιλλας και να ενδυναμώσουν το ψυχικό τους σθένος που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. 


Η υποδοχή μας από τα παιδιά ήταν θερμή και ιδιαίτερα συγκινητική!


Αφού συζητήσαμε, παίξαμε και γελάσαμε με την καρδιά μας , τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς και την κοινωνική λειτουργό τους, μας ξενάγησαν στους χώρους της νέας τους οικίας και μας τίμησαν προσκαλώντας μας να γευματίσουμε όλοι μαζί και να δοκιμάσουμε το φαγητό που τα ίδια είχαν ετοιμάσει. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας μοιράστηκαν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα και τα διαβεβαιώσαμε  ότι θα σταθούμε αρωγοί τους και στο μέλλον όποτε κι αν μας χρειαστούν!


Ο Π.ΣΥ. ΜΕ.Λ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει όλο το ένστολο προσωπικό του ΛΣ που βοήθησε στη συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης και επιπλέον: την ΑΕΝ Μακεδονίας, την ΜΕΛΣ, την εταιρία COSMOS Athletic & Casual Wear της Καλαμάτας, την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αθήνας, την Επισμηναγό (Δ) Βρυώνη Μαρία Λουίζα (Πάλη), τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Ανυφαντή Σωτήρη (Ξιφασκία), τον Αντιπλοίαρχο (ΕΦ/Ο) ΠΝ Τζελίλη Γεώργιο (Άρση Βαρών)  και την Υποπλοίαρχο ΛΣ  Μενελάου Καλλιόπη από το Γρ. Αθλητισμού ΛΣ.ΕΛ.-ΑΚΤ. για την άψογη διοργάνωση της δράσης "Μαθαίνω να παίζω-Μαθαίνω να ζω".


Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι έχουμε κοντά μας συναδέλφους που αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο προάγοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά , που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό