Αυτά είναι τα 4Χ4 αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. - Στη μάχη με τον χιονιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.1.22

Αυτά είναι τα 4Χ4 αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. - Στη μάχη με τον χιονιά


 Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει ικανό στόλο τετρακίνητων οχημάτων για όλες τις συνθήκες και όλα τα τερέν.


Για να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πρέπει να διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία. Ο στόλος οχημάτων της ελληνικής αστυνομίας διαθέτει οχήματα για όλες τις περιστάσεις, με τα τετρακίνητα SUV και pick up να έχουν την τιμητική τους με τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία “Ελπίς”.


Η γκάμα των τετρακίνητων μοντέλων της Ελληνικής Αστυνομίας απαρτίζεται από συμβατικά SUV μέχρι θηριώδη 4x4 και pick up, χαρίζοντας πλουραλισμό και μεγάλες δυνατότητες για να αντεπέλθουν σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Dacia Duster


Το δημοφιλές και εξαιρετικά ικανό compact SUV της Dacia προσφέρει τα τελευταία χρόνια τις υπηρέσιες του και στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τα ανανεωμένα μοντέλα της πρώτης γενιάς που εφοδιάζονται με τον 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCi των 110 ίππων, και τα περισσότερα από αυτά θα τα συναντήσετε πέριξ των ορεινών όγκων. Η παραγωγή της πρώτης γενιάς Duster σταμάτησε, για την Ευρώπη, το 2017.


Hyundai Tucson


Το μεσαίο SUV της Hyundai είναι πρώτης γενιάς (2004 - 2009) και το συναντάμε μέχρι και σήμερα στους δρόμους με τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα μοντέλα που απαρτίζουν τον στόλο είναι δύο εκδόσεων, τόσο με το 2λιτρο 4κύλινδρο μοτέρ των 140 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με τον 2.7 V6 των 175 ίππων και το 4άρι αυτόματο σασμάν.


Jeep Cherokee


Ένα ακόμα αειθαλές 4x4 της Ελληνικής Αστυνομίας είναι το Jeep Cherokee. Τα τρίτης γενιάς μοντέλα οργώνουν εδώ και πολλά χρόνια της ελληνική περιφέρεια, και όχι μόνο, με την πλειοψηφία των εκδόσεων του να εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 2,8 λίτρων και το επίπεδο εξοπλισμού Sport με τις σιδερένιες ζάντες.


Kia Sportage


Πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει για παραπάνω από 25 χρόνια, η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει κάμποσα Kia Sportage στον στόλο της. Αυτά είναι πρώτης γενιάς (ελάχιστα αυτοκίνητα), δεύτερης γενιάς (αδελφάκια με τα Hyundai Tucson πρώτης γενιάς) και τέταρτης γενιάς. Τα τελευταία μάλιστα τα παρέλαβε πρόσφατα.


Mazda CX-30


Μία από τις νεότερες προσθήκες στο τετρακίνητο “οπλοστάσιο” της ΕΛ.ΑΣ. είναι το ιαπωνικό SUV. Το νέο περιπολικό Mazda CX-30 διαθέτει 2λιτρο SkyActiv κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και σύστημα τετρακίνησης που βοηθά σε κίνηση σε ολισθηρά τερέν.


Mazda CX-7


Οι 260 ίπποι ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2,3 λίτρων αποτελεί τo συγκριτικό πλεονέκτημα του Mazda CX-7, το οποίο εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελώντας μάλιστα ένα από τα ικανότερα SUV τα οποία διαθέτει στην γκάμα της. To Mazda CX-7 θα το συναντήσετε στους δρόμους με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και χωρίς διακριτικά, ως συνοδευτικό όχημα, αξιοποιώντας όχι μόνον την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,3 λίτρων αλλά και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.


Nissan Qashqai


Οι δύο προηγούμενες γενιές του Nissan Qashqai προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Αστυνομία, συνδύαζοντας πετρελαιοκινητήρα με σύστημα τετρακίνησης. Στην περίπτωση του Qashqai πρώτης γενιάς έχουν έναν 1.600άρη dCi κάτω από το καπό, ενώ τα Qashqai δεύτερης γενιάς διαθέτουν τον πιο προηγμένο 1.700άρη με τους 150 ίππους.


Nissan Navara


Το Nissan Navara μπορεί να μην διακρίνεται για τις επιδόσεις του, ωστόσο, ξεχωρίζει ανάμεσα στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς συνδυάζει τους 163 ίππους του κινητήρα diesel των 2,3 λίτρων με τις εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά και την αποδεδειγμένη αντοχή στον χρόνο. Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της αρκετά Nissan Navara, τα οποία μάλιστα τροποποιήθηκαν αναλόγως ώστε να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της νέας αποστολής τους.


Toyota Land Cruiser


Τα πιο σκληροτράχηλα 4x4 που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. είναι τα Toyota Land Cruiser J100 της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.). Πρόκειται για 25 θωρακισμένα οχήματα με ειδικές ενισχύσεις και 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα πετρελαίου 4,2 λίτρων. Επιπλέον, η τετρακίνηση με τα τρία διαφορικά και η μεγάλη απόσταση από έδαφος, υπόσχονται μεγάλη ελευθερία κίνησης σε εκτός δρόμου συνθήκες.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.