Σύρος: Μικροί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμεναρχείου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.2.22

Σύρος: Μικροί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμεναρχείου


 Ενημερωτική επίσκεψη δέκα εννέα (19) μαθητών της Α΄ Τάξεως του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (18-02-2022) στο αντιρρυπαντικό σκάφος ΠΛΣ-421 του Λιμεναρχείου Σύρου, με τη συνοδεία τριών (03) εκπαιδευτικών και παρουσίας του Λιμενάρχη Σύρου Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη, καθώς και της Υπολιμενάρχου Πλωτάρχη Λ.Σ. ΔΑΛΕΖΙΟΥ Μαριάννας.

Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου ξενάγησαν τους μικρούς μαθητές στο πλωτό αντιρρυπαντικό μέσο ΠΛΣ 421, τηρουμένων των μέτρων αυξημένης ατομικής προστασίας και προστασίας δημόσιας υγείας έναντι covid-19 και τους ενημέρωσαν για το έργο, τη δράση και τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος, σε θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και την προάσπισή του, η οποία αποτελεί κυρίαρχο σκοπό του Λιμενικού Σώματος, μεσούσης της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής, στοχεύοντας κυρίως στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύρου επεσήμανε τη σπουδαιότητα της αποστολής του, στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, ειδικότερα αυτών που αφορούν σε πετρελαιοειδή, που αποτελούν απειλή όχι μόνο για το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και για τις  ακτογραμμές.