Εντοπίστηκε δεύτερη απανθρακωμένη σορός μέσα στο «Euroferry Olympia» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.2.22

Εντοπίστηκε δεύτερη απανθρακωμένη σορός μέσα στο «Euroferry Olympia»


 

Ένα ακόμα απανθρακωμένο πτώμα άνδρα, το δεύτερο μέχρι στιγμής, βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης φορτηγών του πλοίου «Euroferry Olympia».

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο, βρήκαν απανθρακωμένη τη σορό του αγνοούμενου άνδρα, στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου.

To «Euroferry Olympia» βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Αστακού, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ διεξάγεται μετ’ εμποδίων, λόγω των εφιαλτικών συνθηκών που επικρατούν στο πλοίο. Ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς οι άνδρες της ΕΜΑΚ κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ.

Πλέον ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται στους εννέα μετά τον εντοπισμό και της δεύτερης σορού στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου στο οποίο είχε βρεθεί και το πρώτο απανθρακωμένο πτώμα.

Η διαδικασία των ερευνών προχωρά με εντατικούς ρυθμούς ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα από τη μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του πλοίου, αλλά και για να μην υπάρξει μία νέα αναζωπύρωση της φωτιάς.

Πηγή: Pelop.gr