Όχι στην υπονόμευση του ρόλου του ΕΚΣΕΔ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.2.22

Όχι στην υπονόμευση του ρόλου του ΕΚΣΕΔ


 Να επισημάνουμε ότι το ΕΚΣΕΔ δεν είναι του Λιμενικού Σώματος όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα για την συνεισφορά άλλων Αρχηγείων.


Είναι διακλαδικό όργανο-Υπηρεσία που λειτουργεί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και στο οποίο συμμετέχουν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Π.Ν.


Από τον νόμο το ΕΚΣΕΔ έχει τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΌΛΩΝ που συμμετέχουν σε έρευνα και διάσωση στην θάλασσα.


Όλοι όσοι συμμετέχουν με μέσα εκτελούν εντολές του ΕΚΣΕΔ και μόνο.


Δεν εκτελούν εντολές κανενός άλλου αρχηγείου, ούτε λειτουργούν παράλληλα άλλα Κέντρα που ασχολούνται με την Έρευνα και Δάσωση στην θάλασσα στην χώρα μας.


Τα τελευταία χρόνια και στο όνομα της προβολής για κάθε διάσωση ο φορέας που συνδράμει με κάποιο μέσο όλο και βγάζει μια ξεχωριστή “ηρωική” ανακοίνωση.


Αυτή η απαράδεκτη τακτική πρέπει να λάβει τέλος.


Σε περιπτώσεις Έρευνας και Διάσωσης ο μόνος φορέας που πρέπει να ενημερώνει το κοινό είναι ΜΟΝΟ το ΕΚΣΕΔ και κανένας άλλος.


Διαφορετική προσέγγιση αποδυναμώνει τον ρόλο του ΕΚΣΕΔ, έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο και τις διεθνείς συμβάσεις.


Άλλωστε στις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τόσο του ΕΚΔΕΔ αλλά και του αρμόδιου Υπουργού αναφέρονται λεπτομερώς όλοι οι φορείς και τα μέσα με τα οποία συνέδραμαν στο έργο του ΕΚΣΕΔ για την διάσωση των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου (Ε/Γ-Ο/Γ) EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας.


Οι πρόσθετες ανακοινώσεις τι παραπάνω προσθέτουν;

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.