Παγκόσμιο τσουνάμι ανατιμήσεων σε βασικά τρόφιμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.2.22

Παγκόσμιο τσουνάμι ανατιμήσεων σε βασικά τρόφιμα

Στα ύψη κινδυνεύουν να φτάσουν οι τιμές βασικών τροφίμων λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Η ανησυχία των επιχειρηματιών είναι μεγάλη για το τι θα φέρει η κρίση όπως λένε στο άμεσο μέλλον.


Τα δύο κράτη αποτελούν το σιτοβολώνα της Ευρώπης και όχι μόνο. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις εισάγουν σιτηρά, καλαμπόκι και ηλιέλαιο από τις δύο χώρες και αν διακοπεί η ροή θα έχει αντίκτυπο τόσο στις ίδιες όσο και στην τσέπη των καταναλωτών.


Με όλες τις αυξήσεις που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα, τόσο στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στο αλεύρι όπως λένε οι αρτοποιοί τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα και η αύξηση στο ψωμί πιθανόν να είναι αναπόφευκτη.


Η εμπόλεμη σύρραξη αναμένεται να επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα το καλάθι της νοικοκυράς. Όπως υποστηρίζουν οι καταναλωτές οι όποιες ανατιμήσεις σε προϊόντα κάνουν αβάσταχτο τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό από τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα.


Επαγγελματίες και καταναλωτές είναι προβληματισμένοι και ελπίζουν σε γρήγορη αποκλιμάκωση της κρίσης.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.