Με τη σημαία της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε η Βουλή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.2.22

Με τη σημαία της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε η Βουλή


 Με τη σημαία της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε το Σάββατο (25/2) η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, πάνω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έως τα μεσάνυχτα.

Με τη συμβολική αυτή πρωτοβουλία εκφράζεται τόσο η καταδίκη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, μέλος του ΟΗΕ, όσο και η αμέριστη συμπαράστασή μας στον δεινά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Βουλή

Βουλή

Βουλή

Πόλεμος στη Ουκρανία: Έξι έλληνες ομογενείς νεκροί και έξι τραυματίες

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι Έλληνες ομογενείς οι οποίοι έχουν πέσει νεκροί στην Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς της Ρωσίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι τέσσερις ομογενείς σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουχάς που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, κοντά στην πρώτη γραμμή των αιματηρών συγκρούσεων.

Νωρίτερα από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά στη Μαριούπολη, δυο Έλληνες ομογενείς είχαν πέσει νεκροί και άλλοι έξι είχαν τραυματιστεί, ανάμεσα τους και ένα παιδί, στο χωριό Σαρτανά.

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρει το ΥΠΕΞ και καταλήγει:

«Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Πώς αντέδρασε η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

«Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό», καταλήγει η ανανκοίνωση.

Πηγή