Η Ρωσία εισβάλλει στο Κίεβο και ο Ερντογάν προκαλεί στο Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.2.22

Η Ρωσία εισβάλλει στο Κίεβο και ο Ερντογάν προκαλεί στο Αιγαίο


 Την ώρα που Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε πόλεμο, ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί στο Αιγαίο με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών.

Ο Έρντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να προβεί σε προκλήσεις στο Αιγαίο, όσο μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα στις 10.02 ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.


Στη συνέχεια, στις 10.03 δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 11.000 πόδια.


Νωρίτερα η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια για τα ρωσικά πλοία και επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα.


«Ζητάμε να κλείσουν ο εναέριος χώρος, ο Βόσπορος και τα Δαρδανέλια. Μεταφέραμε το σχετικό αίτημα στην τουρκική πλευρά. Παράλληλα θέλουμε να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Άγκυρα.


Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που έχει θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, όμως έχει χαρακτηρίσει τις κινήσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας απαράδεκτες.


Βάσει συμφωνίας του 1936 η Άγκυρα ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια και μπορεί να περιορίσει τη διέλευση από αυτά πολεμικών πλοίων, αν θεωρήσει ότι απειλείται ή στη διάρκεια πολέμου.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.