Κάποιοι συνδικαλιστές πιστεύουν οτι ειναι σαν τη γάτα που την πετάς και πάντα πέφτει με τα πόδια …μόνο που αυτή τη φορά κάτω υπάρχουν καρφιά …αυτά που οι ίδιοι έβαλαν …και τους περιμένουν … - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.2.22

Κάποιοι συνδικαλιστές πιστεύουν οτι ειναι σαν τη γάτα που την πετάς και πάντα πέφτει με τα πόδια …μόνο που αυτή τη φορά κάτω υπάρχουν καρφιά …αυτά που οι ίδιοι έβαλαν …και τους περιμένουν …


Κάποιοι συνδικαλιστές πιστεύουν οτι είναι σαν τη γάτα που την πετάς και πάντα πέφτει με τα πόδια …μόνο που αυτή τη φορά κάτω υπάρχουν καρφιά …αυτά που οι ίδιοι έβαλαν …και τους περιμένουν …
 
Είναι για πολλούς κατανοητή  η δύσκολη θέση στην οποία κάποιοι συνδικαλιστές βρίσκονται διαπιστώνοντας οτι έπεσαν σαν χάρτινος πύργος, όλα όσα  εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως κατά τα έτη 2015 -2016 -2017 – 2018 – 2019 συνυπέγραψαν, αποδέχθηκαν ή πρότειναν ως λύσεις -διεκδικήσεις και οτι σήμερα όπως και τα τελευταία 2 χρόνια   πρέπει καθημερινά  να  τα αμφισβητούν και για κάποια από αυτά ακόμα και να συνυπογράφουν ή να πράττουν αντίθετα, πολεμώντας δηλαδή ακόμα και τους εαυτούς τους.

Παρά ταύτα εξακολουθούν  ν’ αυτοθαυμάζονται και να  δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων και ότι προάγουν όλες τις κοινές διεκδικήσεις του κλάδου μας, ότι αγωνίζονται για τη βελτίωση του “επιπέδου” των στελεχών και του ίδιου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Δυστυχώς εξακολουθούν να ζουν σε δικό τους  κόσμο … και με τα λόγια ,να χτίζουν ανώγεια και κατώγια…..

Αλήθεια,  μετά από τόσα χρόνια δράσης σας  υπέρ πολιτικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και κατακρεούργησης των διαδικασιών των μεταθέσεων,  σε ποιον δεν είναι γνωστό,  ότι το ζήτημα αυτό  αποτελεί τη διατήρηση της συνδικαλιστικής υπόστασής τους, προφανώς μη έχοντας  άλλο τρόπο να τη διατηρήσουν.

 

Σήμερα η θέση τους είναι πιο δύσκολη απο ποτέ καθώς η Συνδιοίκηση, το παραγοντιλίκι, η  συντεχνία, η δημιουργία εξάρτησης των στελεχών υπό μετάθεση από αυτούς, έχουν πλέον μετριασθεί  ενώ για πρώτη φορά βλέπουν τους εαυτούς τους να βρίσκονται στην ίδια λίστα των υπό εξέταση μεταθέσεων όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους .

Έτσι,  για να ανακτήσουν τη χαμένη τους δύναμη ,την καλοπέρασή τους , το αμετάθετο, την αιώνια άδεια και να μην εργάζονται , ως αθώα περιστερά, κουνούν το δάκτυλό τους,  καταγγέλλουν τις διαδικασίες, παραβλέπουν ή κάνουν τα στραβά μάτια, ζητούν επίμονα από τη μια μέρα στην άλλη, να αλλάξουν τα κακά δεδομένα στο Λ.Σ ,  δεδομένα που οι ίδιοι δημιούργησαν  και κρύβουν ότι η καμένη γη που μας λένε είναι η καμένη γη που οι ίδιοι άφησαν ως κληρονομιά .

 

Σε αυτούς τους γνωστούς άγνωστους θέτουμε ερωτήματα  :

 
Τα έτη 2016-2017-2018-2019,  δε βλέπατε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καταλήγει σε αδιέξοδο.?

Τα έτη 2016-2017-2018-2019,  πραγματοποιήθηκαν τακτικές μεταθέσεις ή οτι βόλευε με παζλ νομοθετημάτων ?

Τα έτη 2016-2017-2018-2019,  το 80% εξ αυτών αφορούσε ανούσιες μεταθέσεις σε υπηρεσίες που δεν είχαν υπηρεσιακές ανάγκες ενώ απογυμνώθηκαν πολλές από αυτές  που λειτουργούσαν με εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό?

Τα έτη 2016-2017-2018-2019, που δεν ενισχύονταν οι νησιωτικές Λιμενικές αρχές και υπήρχαν στελέχη που μεταπείθονταν από ένα νησί σε άλλο χωρίς να το επιθυμούν ,εσείς γιατί τοτε χειροκροτούσατε και σήμερα ωρύεστε..?

· Τα έτη 2016-2017-2018-2019, υπήρχε δυνατότητα να ικανοποιηθούν αιτήματα στελεχών που υπηρετούσαν σε νησιά και επιθυμούσαν μετάθεση στο τόπο συμφερόντων τους αλλά  το τοτε οργανόγραμμα για το οποίο δεν κάνατε καμιά προσπάθεια να τροποποιηθεί, δεν βοηθούσε ?

Τα έτη 2016-2017-2018-2019 δεν  ήταν  επιβεβλημένη η τροποποίηση του Π.Δ Μεταθέσεων, δεν ήταν  γνωστό σε εσάς κάθε φορά οτι η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων Θα κατάληγε με αρνητικό πρόσημο  και ότι απαιτείτο σοβαρή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ικανοποιηθούν μεταθέσεις κατόπιν αιτήματος των συναδέλφων. ? Αλλά τότε προτεραιότητα για εσάς ειχε η προαγωγή σας με αναγνώριση του στρατού και μάλιστα εις βάρος των γυναικών.

 

Τα έτη 2016-2017-2018-2019 γιατί δε δηλώνατε όπως σήμερα υποστηριχτές της μίας και μοναδικής λύσης που δεν ήταν άλλη από ένα νέο καθεστώς μεταθέσεων το οποίο θα προέκυπτε  από τη συνεργασία της Ηγεσίας με τους όλους τους συνδικαλιστικούς.?

 

Τα έτη 2016-2017-2018-2019 γιατί δεν καλούσατε όπως τώρα τους τότε υπουργούς να προβούν  στην ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρεθεί μία λύση εφάμιλλη του έργου και της προσφοράς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

Εσείς δεν  ήσασταν που τα έτη 2015 – 2016 – 2017 – 2018 – 2019, υπερασπιζόσασταν τις τότε διαδικασίες, μεταθέσεων, χειροκροτούσατε αυτές, θεσμοθετούσατε αυτές, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα και συνέπειες.?

Εσείς δε στηρίξατε την επέκταση των αρμοδιοτήτων μας προς τη στεριά,  χωρίς μάλιστα αύξηση των οργανικών και τροποποίηση αυτών  .?   Κατά τα άλλα η συνδρομή μας στους ελέγχους covid είναι για εσάς εκτός αρμοδιοτήτων μας και πάρεργο.

 

Τα έτη 2016-2017-2018-2019, εσείς δε στηρίξατε αποφάσεις Συμβουλίων Μεταθέσεων με εγκλωβισμένα στελέχη των οποίων η εκτέλεση των μεταθέσεων προέβλεπε την έλευση αντικαταστάτη προκειμένου να υλοποιηθούν και αρκετές εξ αυτών πραγματοποιήθηκαν 1 ή και 2 έτη αργότερα?

Τα έτη 2016-2017-2018-2019, εσείς δε στηρίξατε την πολιτική των υποστελεχωμένων νησιών χωρίς καμιά προσπάθεια να ενισχυθούν με μεταθέσεις;

 

Εσείς δεν ήσασταν που Κλείσατε τα μάτια στις ατελείωτες αποσπάσεις και διαθέσεις στελεχών για την κάλυψη υπηρεσιακών κενών που δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία πολλών υπηρεσιών, παρότι πραγματοποιήθηκαν για πολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα.?

Κλείσατε ή οχι  τα μάτια στη μη αύξηση των οργανικών θέσεων και στη μη ορθολογική κατανομή αυτών, ενώ αν και αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού και κυρίως πλοιάρχων και μηχανικών, αδιαφορήσατε, δίνοντας έμφαση, αντί στην ικανοποίηση αυτού στην έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων που ποτέ δεν είδαμε.

Κλείσατε ή οχι  τα μάτια επειδη σας βόλευε , σε περιπτώσεις στελεχών που στους πίνακες μεταθέσεων φαίνονταν να υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους έχοντας συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο και ξεπεράσει αυτόν κατά 3-4-5-6-7 και παραπάνω χρονια ή ακόμα και κάποιοι να έχουν συμπληρώσει 32-33-34 χρονια στο ΛΣ υπηρετώντας μόνο στον τόπο επιλογής τους όταν άλλα στελέχη παρέμεναν χρονια σε τόπους μη επιλογής τους .? Δεν έχετε ευθύνη για αυτή την κατάσταση ? τα στελέχη φταίνε που ζητούσαν αμετάθετο ή εσείς που το δίνατε ?

Γιατί  κατά τα έτη 2016-2017-2018-2019 δε ζητήσατε την προώθηση συνδικαλιστικού νόμου για να διασφαλίσετε το αμετάθετό σας. Μήπως γιατί  σας αρκούσε τότε το αμετάθετό και οι ατελείωτες ημέρες  άδειας σας , με υπογραφή Υπουργού?

Κατά τα έτη 2016-2017-2018-2019 γιατί δεν  προωθήθηκε αίτημά σας περί τροποποίησης του  ιεραρχίας και προαγωγών, .Μήπως γιατί σας βόλευε η ικανοποίηση των αποσπασματικών συντεχνιακών αιτημάτων σας.

Κατά τα έτη 2016-2017-2018-2019 πότε διαμαρτυρηθήκατε για την πολιτική των ανοικτών συνόρων και την τεράστια ταλαιπωρία των στελεχών και υποστελεχωμένων υπηρεσιών;

Κατά τα έτη 2016-2017-2018-2019 εσείς δε στηρίζατε αυτούς που επέλεξαν την μεταφορά όλων των οικονομικών αντικειμένων του ΥΝΑΝΠ, της ναυτικής εκπαίδευσης, της ναυτικής εργασίας, της ναυτιλιακής πολιτικής, των θαλάσσιων συγκοινωνιών, της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και λοιπών υποστηρικτικών δομών (οργάνωση, πληροφορική και άλλα) εκτός Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.., που έδωσαν για μικροπολιτικούς λόγους το δικαίωμα σε πολιτικό προσωπικό να τοποθετείται στα Προξενικά Λιμεναρχεία, που απαγόρευσαν το δικαίωμα των Αξιωματικών Λ.Σ. στην εργασία μετά την αποστρατεία τους, που δημιούργησαν Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών ΥΝΑΝΠ υπό τον Υπουργό με στελέχωση πολιτικό προσωπικό.

 

Φτάσατε ή οχι στο σημείο να χειροκροτείτε εκθέτοντας τα στελέχη ΛΣ και το Λ.Σ. πολιτικές που είχαν  επιχειρηματολογία τους ότι μόνο με τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος, θα κλείσει η πόρτα στους “ημετέρους», στην αναξιοκρατία που κυριαρχούσε όλα αυτά τα χρόνια», θα αναβαθμιστεί η ποιότητα των στελεχών», με νέα προγράμματα σπουδών τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείτο να αντιμετωπίσει σήμερα το Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., με αποκορύφωμα τον ισχυρισμό σας ότι η εισαγωγή στελεχών ΛΣ μέσω πανελληνίων θα ενίσχυε το συνδικαλιστικό σας κίνημα.  Απαξιώσατε, προσβάλλατε ,μειώσατε,θίξατε  είπατε ανεπαρκή , χιλιάδες στελέχη για να στηρίξετε τοτε άλλη μια σκοπιμότητα,  για να σας λένε καλά παιδιά ,για να ειναι ανοικτές οι πόρτες σε εσάς ……θυσιάσατε δηλαδή την ιστορία και το μέλλον του ΛΣ για να διατηρήσετε το παραγοντιλικι σας .

 

Κατά το παρελθόν εσείς δε στηρίξατε το να χωριστούμε σε Λιμενικούς και σε Ακτοφύλακες σε δυο διαφορετικά Υπουργεία;

 

Εσείς δε ζητούσατε νόμο και διαμορφώσατε – στηρίξατε τον απαράδεκτο νόμο 4504 /2017 ο οποίος εγκλώβισε σε δυνατότητες την πρόσφατη προσπάθεια διαμόρφωσης του π.δ. ενω ακόμα και όταν ψηφίστηκε και προϋπέθετε την έκδοση π.δ. για να μπορεί να εφαρμοστεί, εσείς ποτέ δεν απαιτήσατε την έκδοση του αλλά προτιμήσατε να μεταθέτετε τους συναδέλφους με αλχημείες και παζλ νομοθετημάτων.

 

Κατά τα έτη 2016-2017-2018-2019  που ήταν οι φωνές σας για την διασφάλιση των απαραίτητων κάθε έτος οικονομικών δεσμεύσεων για να μπορούν να γίνουν μεταθέσεις . ?

Και μετά τα παραπάνω, μετά όσα μας αφήσατε κληρονομιά , τι μας λέτε . Μεταθέσεις 2022 ……by the book, το πδ ειναι κακό ,γιατί δεν υπάρχουν λεφτά …..οι μεταθέσεις θα καταλήξουν σε ναυάγιο !.

 

 

Καμιά αυτοκριτική, καμιά υποχώρηση, καμιά προσπάθεια για σοβαρό διάλογο, καμιά προσπάθεια προσαρμογής σας μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης και στρατιωτικής ηγεσίας στα νέα δεδομένα και στην προσπάθεια να συμμαζευτεί το μπάχαλο που εσείς δημιουργήσατε τα προηγούμενα έτη.

 

Πρόσφατα απευθυνθήκατε στον Υπουργό τον οποίο στο παρελθόν σταυρώνατε στη Βουλή επειδή επιχειρηματολογούσε αντίθετα σε αυτά που εσείς τοτε χειροκροτούσατε και που σήμερα είστε αναγκασμένοι έντεχνα να τα αμφισβητείτε, ευχαριστώντας αυτόν που άκουσε το αίτημά σας και ανέλαβε πρωτοβουλία για την ίδρυση λιμενικής ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη ,δηλαδη που ικανοποίησε αίτημα-πρότασή σας …..Η γνωστή τακτική σας να βγάζετε  από τη μύγα ξίγκι,καλά κρατεί….Άλλωστε για εσάς δεν υπάρχει κάτι θετικό που να έκανε η πολιτικη-στρατιωτικη  ηγεσια που να μην το προτείνατε εσείς ,να μην αποτελεί δική σας πρωτοβουλία .Όλα τα θετικά δικά σας και τα αρνητικά άλλων ….

Δυστυχώς, το μέλλον εξαρτάται πάντα και από το παρελθόν κι επομένως κι από αυτούς , που έδρασαν στο παρελθόν ωθούμενοι από τα “πάθη” τους και τα “δεσμά της επιθυμίας του εγώ τους” ……και δυστυχώς αυτοί, εξακολουθούν να υπάρχουν και φυσικά να ωθούνται από τα ίδια “πάθη” και επιθυμία… (μη ξεχνάμε ότι τα “πάθη” προέρχονται από το ρήμα «πάσχω»…) κι επομένως  ο δρόμος στη λεγόμενη κανονικότητα παραμένει δύσβατος ,γεμάτος εμπόδια που δε μπορούν  να ξεπεραστούν εξαιτίας όσων κληρονομήσαμε και του ναρκοπεδίου που έστησαν/στήσατε …..
Ελπίζουμε οτι  ο Υπουργός που σήμερα  όπως και τοτε βάζετε στο κάδρο,  να έχει αντιληφθεί την κατάσταση  και πράξει ανάλογα, κλείνοντας τα αυτιά του στις διαχρονικές σειρήνες του ΛΣ και παρακολουθήματα προηγούμενων καταστάσεων , που επιχειρούν να εξασφαλίσουν μόνο τους εαυτούς τους,  που ενώ μας χρωστούν θέλουν και το βοδι και που έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι μπορούν να μας εκμεταλλευτούν ή ακόμα χειρότερα ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, ή ότι μπορούν ανενόχλητοι να πράττουν μόνο για τους εαυτούς τους. και να κάνουν οτι θέλουν.

.

 

Άστε λοιπόν κάποιοι τα νούμερα που κάνετε και τα ψευτοκλαματα και αν θέλετε να είστε χρήσιμοι στους συναδέλφους  βάλτε στολή και στο λιμάνι/σκάφος , μιλάτε λιγότερο μη βάζετε εμπόδια και άστε άλλους να δώσουν λύση και στο μεγάλο ζήτημα των μεταθέσεων των  συναδέλφων,  εσείς τόσα χρόνια αποτύχατε ..!


Πηγή