Σακελλαροπούλου για Ουκρανία: «Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.2.22

Σακελλαροπούλου για Ουκρανία: «Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη»


 Σακελλαροπούλου: «Η Ρωσία παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η ΠτΔ.


Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία απέστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην αρχή της ομιλίας της, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, αναφέρθηκε στην επίθεση στην Ουκρανία λέγοντας:


«Σήμερα τα ξημερώματα η Ρωσία ξεκίνησε μια απρόκλητη και χωρίς προηγούμενο επίθεση με βομβαρδισμούς σε πόλεις μιας ελεύθερης και κυρίαρχης χώρας, της Ουκρανίας. Με την επίθεση αυτή, η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια».


Σακελλαροπούλου: Η σκέψη όλων μας είναι με τον ουκρανικό λαό που υποφέρει

«Όπως γράφτηκε, η επίθεση αυτή κινδυνεύει ίσως να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο. Είναι σημαντικό ότι ήδη οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση αυτή. Η σκέψη όλων μας είναι με τον ουκρανικό λαό που υποφέρει. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και απώλειες και ότι η Ρωσία, την ύστατη έστω στιγμή, θα κατανοήσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και θα αποσύρει τα στρατεύματά της, σεβόμενη την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ουκρανίας».


Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατέληξε για την Ουκρανία: «Πιστεύω, επίσης, ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη αυτή την κρίσιμη ώρα και ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να ξαναγυρίσει την ανθρωπότητα στον 19ο αιώνα».

Πηγή