Σακελλαροπούλου για Ουκρανία: «Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.2.22

Σακελλαροπούλου για Ουκρανία: «Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη»


 Σακελλαροπούλου: «Η Ρωσία παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η ΠτΔ.


Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία απέστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην αρχή της ομιλίας της, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, αναφέρθηκε στην επίθεση στην Ουκρανία λέγοντας:


«Σήμερα τα ξημερώματα η Ρωσία ξεκίνησε μια απρόκλητη και χωρίς προηγούμενο επίθεση με βομβαρδισμούς σε πόλεις μιας ελεύθερης και κυρίαρχης χώρας, της Ουκρανίας. Με την επίθεση αυτή, η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια».


Σακελλαροπούλου: Η σκέψη όλων μας είναι με τον ουκρανικό λαό που υποφέρει

«Όπως γράφτηκε, η επίθεση αυτή κινδυνεύει ίσως να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο. Είναι σημαντικό ότι ήδη οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση αυτή. Η σκέψη όλων μας είναι με τον ουκρανικό λαό που υποφέρει. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και απώλειες και ότι η Ρωσία, την ύστατη έστω στιγμή, θα κατανοήσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και θα αποσύρει τα στρατεύματά της, σεβόμενη την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ουκρανίας».


Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατέληξε για την Ουκρανία: «Πιστεύω, επίσης, ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη αυτή την κρίσιμη ώρα και ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να ξαναγυρίσει την ανθρωπότητα στον 19ο αιώνα».

Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.