Δημόσιο: Έρχεται «μπόνους» παραγωγικότητας έως και 15% - Οι κερδισμένοι του νέου νομοσχεδίου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.2.22

Δημόσιο: Έρχεται «μπόνους» παραγωγικότητας έως και 15% - Οι κερδισμένοι του νέου νομοσχεδίου


 Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες.


Μπόνους παραγωγικότητας εως και 15% επι του βασικού μισθού και του επιδόματος ευθύνης προς δημοσίους υπαλλήλους που πετυχαίνουν τους ετήσιους στόχους προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.


Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες προβλέπει σύστημα κινήτρων ως ανταμοιβή των υπαλλήλων για την υλοποίηση συγκεκριμένων και προσυμφωνημένων στόχων. Το σύστημα «μπόνους» που υλοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά (πιθανότατα εντός του 2022) στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αξιολογηθεί και εφόσον κριθεί αποτελεσματικό να τύχει καθολικής εφαρμογής τα επόμενα έτη.


Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή προβλέπει ότι τα μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων (και των 3 κατηγοριών) θα ανέλθουν σε 35 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα προβλέπονται κίνητρα προς:


- υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων, όπως εγκρίνονται κάθε Δεκέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο (προϋπολογισμός 20 εκατ. ευρώ)


- υπαλλήλους που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ή/ και στην υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (περίπου 6.000 υπάλληλοι – προϋπολογισμός 10 εκατ. ευρώ)


- Στους υπαλλήλους των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) και στις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών όταν πιάνουν ποσοτικούς στόχους που σχετίζονται με δημοσιονομική και ταμειακή διαχείριση, έλεγχο και αποτελέσματα, προγραμματισμό και έλεγχο δαπανών, εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, επεξεργασία σημαντικού αριθμού κανονιστικών πράξεων δημοσιονομικού περιεχομένου, επεξεργασία αιτημάτων επί κρατικών εγγυήσεων και εν γένει ποσοτικούς στόχους συνδεόμενους με την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής (προϋπολογισμός 5 εκατ. ευρώ).


Επιδιωκόμενοι στόχοι σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις είναι:


• Η επιτάχυνση της υλοποίησης συγκεκριμένων στόχων των Ετησίων Σχεδίων Δράσης, των έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, των συγχρηματοδοτούμενων έργων και των δημοσιονομικών στόχων


• Η ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων


• Η προώθηση του έργου των οικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες με αυτό τον τρόπο καθίστανται ελκυστικότερες


• Η θέσπιση κινήτρων μέσω της αναγνώρισης της συμβολής των υπαλλήλων για την υλοποίηση συγκεκριμένων κάθε φορά στόχων


• Η ενίσχυση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των υπαλλήλων


• Η αποτροπή της αποδυνάμωσης των οικονομικών υπηρεσιών λόγω μετακίνησης (αποσπάσεων ή μετατάξεων) των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές


• Η αποτροπή του φαινόμενου του εξισωτισμού

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.