Φωτιά στο Euroferry Olympia: «Γλίτωσα 2 φορές» - Ο Έλληνας που σώθηκε και στο Norman Atlantic - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.2.22

Φωτιά στο Euroferry Olympia: «Γλίτωσα 2 φορές» - Ο Έλληνας που σώθηκε και στο Norman Atlantic


 Ανάμεσα στις ανθρώπινες ιστορίες που αναδεικνύονται μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, ξεχωρίζει και αυτή ενός Έλληνα οδηγού φορτηγού που κατάφερε να σωθεί όχι μία, αλλά δύο φορές σε αντίστοιχο περιστατικό, αφού έζησε και την περιπέτεια του Norman Atlantic το 2014.

 

Αυτή τη φορά ήταν ανάμεσα και στους ανθρώπους που περισυνέλεξε το ιταλικό Λιμενικό «Firanze» και που μαζί με άλλους 30 διασωθέντες, μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμάνι της Κέρκυρας.


Ο οδηγός μιλώντας στον Alpha ανέφερε: «Γλίτωσα τη ζωή μου δυο φορές μέσα στη θάλασσα. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα, έγιναν έγκαιρες κινήσεις από το πλήρωμα του πλοίου και σε συνδυασμό με την καλή θάλασσα που είχε την ώρα εκείνη, έγινε πιο εύκολη η διάσωση. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, ξαφνικά άρχισαν να χτυπάει ο συναγερμός και να βγαίνουν ανακοινώσεις για το τι πρέπει να κάνουμε. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και το θετικό ήταν ότι η φωτιά ήταν μικρότερη σε σχέση με το Norman Atlantic και μείναμε στο πλοίο λιγότερη ώρα».

 

«Αυτή τη στιγμή από τη μία αισθάνομαι τυχερός που ζω, από την άλλη όμως, σκέφτομαι πώς θα καταφέρω να ορθοποδήσω επαγγελματικά, αφού δεν είναι εύκολο να χάσεις δύο φορτηγά μέσα σε λίγα χρόνια. Σίγουρα η δουλειά μου θα μείνει πίσω για κάποιο διάστημα», σχολίασε, αναφερόμενος στο οικονομικό κόστος που προκύπτει μετά το δυστύχημα.

Πηγή 

Φωτογραφία: Intime