Ξεκινούν άμεσα τα έργα των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.2.22

Ξεκινούν άμεσα τα έργα των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος

 


Κατόπιν αγαστής συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τους αναδόχους για το έργο της υλοποίησης των υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά και αναμένεται άμεσα η εκκίνηση των εργασιών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τον Οκτώβριο του 2024.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει ένα κτιριακό έργο με τίτλο «Εγκατάσταση Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά», το οποίο συμβασιοποιήθηκε με προϋπολογισμό € 3.194.328,77 και ένα λιμενικό έργο με τίτλο «Κατασκευή Λιμενίσκου Πλωτών Μέσων Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά», το οποίο συμβασιοποιήθηκε με προϋπολογισμό € 1.770.834,81.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις εφάμιλλες ενός Σώματος που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων επιχειρώντας τις περισσότερες φορές κάτω από επικίνδυνες και άκρως απαιτητικές συνθήκες.

Πηγή