2 χρόνια πριν.. 20-02-2020 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.2.22

2 χρόνια πριν.. 20-02-2020


 2 χρόνια πριν τον Φλεβάρη του 2020 η ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΕΛΛΑΔΟΣ οργανώνει ένστολη διαμαρτυρία στο λιμάνι του Βόλου...η μοναδική ανάλογη διαμαρτυρία των Λιμενικών μετά και τα μνημόνια το 2012. 


Αιτία της διαμαρτυρίας οι διατάξεις του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ (4676/20) για τις μεταθέσεις και τη κατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων.

Τότε ήμασταν μόνο εμείς. 

Σήμερα ευτυχώς οι πιο πολλοί έχουν καταλάβει και ότι είχαμε δίκιο που ζητούσαμε απόσυρση πριν καν ψηφιστεί. 

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα και στηρίζουν το "ΤΕΛΕΙΟ" ... 

Μεταθέσεις και κατανομή οργανικών θέσεων ένα πολυτελές αμάξι που "δεν στρίβει " . 

Απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου 20-2-2020!! 

« Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, υπάρχουν διατάξεις που αφορούν στις μεταθέσεις των στελεχών του λιμενικού σώματος, που θα είναι απόλυτα καταστροφικές τόσο για τις υπηρεσίες αλλά και για τους συναδέλφους» 

«Ταυτόχρονα περνάνε διατάξεις στις οποίες προβλέπονται έκτακτες μεταθέσεις με άμεση μετακίνηση προς το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς να υπάρχουν τα κριτήρια κοινωνικής φύσεως που προβλέπονται από το ΠΔ μεταθέσεων των λιμενικών. Δηλαδή συνάδελφοι με οικογένειες, τρίτεκνοι, με μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας κλπ, θα αναγκαστούν να φύγουν την επόμενη μέρα. Και το χειρότερο είναι ότι άνθρωποι που κατάγονται από την περιοχή μας δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν». 

Ο κ. Κυράνης παρατήρησε όμως ότι η συμπλήρωση των θέσεων αφορά μόνο το Ανατολικό Αιγαίο και ελάχιστες για την περιοχή ενώ συγχρόνως δημιουργείται ανισονομία καθώς οι περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου φαίνεται να παρουσιάζουν ποσοστό στελέχωσης κοντά στο 50%, οπότε αυτομάτως εμείς εδώ λογιστικά φαινόμαστε ως υπεράριθμοι.