Διαψεύδει το ΛΣ τους ισχυρισμούς ότι τραυματίστηκε Τούρκος ψαράς στο περιστατικό στις Οινούσσες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.2.22

Διαψεύδει το ΛΣ τους ισχυρισμούς ότι τραυματίστηκε Τούρκος ψαράς στο περιστατικό στις Οινούσσες


 Για φερόμενο περιστατικό μεταξύ ελληνικού λιμενικού και Τούρκων ψαράδων κάνει λόγο η τουρκική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, που μετέδωσαν την είδηση ως έκτακτη, «οι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο. Ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι». 


Το τουρκικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι 1 μέλος πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά ελληνικών δυνάμεων εναντίον 2 τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο.


Υπενθυμίζεται ότι, σοβαρό περιστατικό με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού υπήρξε το απόγευμα της Τρίτης βορειοδυτικά των Οινουσσών. Συγκεκριμένα, το επεισόδιο έλαβε χώρα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όταν το αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, προσεγγίστηκε από το σκάφος του Λιμενικού.


Με ανακοίνωσή του, το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς:


«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών.


Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.


Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).


Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.