Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα και στη Λάρυμνα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.2.22

Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα και στη Λάρυμνα


 Στο πλαίσιο περιπολίας που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία ''ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ'' Χαλκίδας, ένας 62χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, να έχουν αλιεύσει 3.200 άτομα αχινών, με τη χρήση αλιευτικών εργαλείων (χεράκι και πιρούνα) κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 (Γ) Π.Δ. 373/85 (ΦΕΚ 131Α).


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία καθώς και η εν λόγω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.


*****


Στο πλαίσιο περιπολίας που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΕΚΟΥΝΑ'' Μαλεσίνας, δύο (02) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 28 ετών, να έχουν αλιεύσει, καταδυόμενοι από ερασιτεχνικό σκάφος, 3.100 άτομα αχινών, κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 (Γ) Π.Δ. 373/85 (ΦΕΚ 131Α).


Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.


*****


Στο πλαίσιο περιπολίας που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή της Έξω Παναγίτσας Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, ερασιτεχνικό πνευστό σκάφος, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε βραχώδη αβαθή ακτή χωρίς λοιπό ναυτιλιακό εξοπλισμό, εντός του οποίου βρέθηκαν δύο φιάλες οξυγόνου κατάδυσης και λοιπού εξοπλισμού κατάδυσης (βατραχοπέδιλα - βαρίδια - γάντια)καθώς και η ποσότητα των 2.587 κιλών ζωντανού αλιεύματος του είδους ολοθούριου.


Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, κατασχέθηκαν οι δύο φιάλες οξυγόνου καθώς επίσης τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.