Και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε στον απεγκλωβισμού των δύο οδηγών από το φλεγόμενο πλοίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.2.22

Και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε στον απεγκλωβισμού των δύο οδηγών από το φλεγόμενο πλοίο


 Άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν σώους τους δύο οδηγούς.

Συγκλονίζουν τα πλάνα της επιχείρησης διάσωσης των δύο οδηγών που παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου Euroferry Olympia.

Ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού αφού έχουν απομάκρυνε τους δύο οδηγούς από το πλοίο που εξακολουθεί να φλέγεται από τα ξημερώματα, 30 ναυτικά μίλια βόρεια από την Κέρκυρα.

Άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν σώους τους δύο οδηγούς.

Νωρίτερα, άνδρες της ΕΜΑΚ έφτασαν στο πλοίο με ελικόπτερο του Λμενικού, πετυχαίνοντας τελικά να απεγκλωβίσουν τους δύο άνδρες που βρίσκονταν στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου, ενώ έχουν εντοπιστεί άλλοι τρεις που βρίσκονται στο πλοίο. Σημειώνεται πως η επιχείρηση απομάκρυνσής τους έγινε με Super Puma καθώς το ελικόπτερο του Λιμενικού έπρεπε να αποχωρήσει από το σημείο λόγω καυσίμων.

Επιπλέον, έτοιμο να επέμβει είναι και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με περίπου 20 άνδρες, ενώ μεταβαίνει και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση. Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Στο σημείο αυτό, λαμβάνοντας υπόψιν πως σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πως οι αγνοούμενοι ανέρχονταν στους 11, ο αριθμός τους πλέον είναι στους οχτώ.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.