Εκλογές 2023: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 21 Μαΐου – Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.5.23

Εκλογές 2023: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 21 Μαΐου – Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ


 Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας δίνει μέσω εγκυκλίου του το υπουργείο Εσωτερικών.

Το περιεχόμενο της εγκυκλίου χωρίζεται σε τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος περιέχονται πληροφορίες για την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε περιφέρεια, την κτήση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών.

Στο δεύτερο μέρος περιγράφονται οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας.

Το τρίτο μέρος αναφέρεται στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ αναλύεται και ο τρόπος ψηφοφορίας, εξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ

Το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε και τα τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Δείτε εδώ τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, ακολουθώντας αντίστοιχη διαδικασία.

ΟιΈλληνες του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες το Σάββατο 20 Μαΐου. Οι 22.816 ομογενείς των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις θα ψηφίσουν σε 99 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες. Σημειώνεται πως για την συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη, προϋπόθεση ήταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων.

Πηγή