Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 ΟΠΕΚΑ. Ποιοι είναι δικαιούχοι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.5.23

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 ΟΠΕΚΑ. Ποιοι είναι δικαιούχοι


 Επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και δεκαέξι (16) ημερών (15 διανυκτερεύσεις).

ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν:

α) Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής,

β) τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, εφόσον λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2023, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, η οποία για τα έμμεσα μέλη απορρέει από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση της παροχής του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού ή εκδρομικού τουρισμού έτους 2023, έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των παροχών των υπολοίπων προγραμμάτων του ΛΑΕ.

 ΕΝΙΑΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

1. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΛΑΕ δημιουργείται ενιαίο αρχείο (μητρώο) δικαιούχων, σύμφωνα με τα κριτήρια του προηγούμενου άρθρου, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (εφεξής e-ΕΦΚΑ), δια των συναρμοδίων Διευθύνσεων/ Υπηρεσιών του, το οποίο εν συνεχεία αποστέλλεται στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΟΠΕΚΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν όσοι περιλαμβάνονται στο ως άνω αρχείο (μητρώο).

Για την ένταξη στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, η οποία διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.opeka.gr.

Με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής παρέχεται η συγκατάθεση προς τον ΟΠΕΚΑ για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του αιτούντος και των έμμεσων μελών του, αποκλειστικά για τους σκοπούς ένταξης στα Προγράμματα της παρούσας.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) για τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Οι λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων για τη συμμετοχή στα προγράμματα, καθορίζονται με αποφάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ και εξειδικεύονται με αποφάσεις του Διοικητή του ΟΠΕΚΑ, οι οποίες αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζομένου για κάθε πρόγραμμα, η επιλογή γίνεται με κλήρωση, η οποία διεξάγεται με τη διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΑ.

Για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, οι κληρωθέντες δικαιούχοι μπορούν να εκτυπώνουν τα δελτία απευθείας από την ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παρόχων υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.opeka.gr.

2. Η αίτηση επέχει θέση δήλωσης αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος καθώς και δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) για τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν.

3. Οι πάροχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

4. Η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων των παρόχων για τη συμμετοχή στα προγράμματα καθορίζονται με αποφάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ και εξειδικεύονται με αποφάσεις του Διοικητή του ΟΠΕΚΑ, οι οποίες αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

 

 

Αριθμ. 45764 – ΦΕΚ τεύχος Β 3042/08.05.2023
Καθορισμός προγραμμάτων, αριθμού δικαιούχων και προϋποθέσεων συμμετοχής στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2023

Πηγή