Νέος Διοικητής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση του Λ.Σ ο Αρχιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.5.23

Νέος Διοικητής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση του Λ.Σ ο Αρχιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης


 Την 02/05/2023 ολοκληρώθηκε η παράδοση της Διοίκησης της ΑΕΝ/ΗΠΕΙΡΟΥ από τον πρώην Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΤΙΦΤΙΚΙΔΗ Παύλο στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΤΖΟΥΡΤΖΟ Ευάγγελο, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Λιμενάρχης του Λ/Χ Ζακύνθου. Ο πρώην Διοικητής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΤΙΦΤΙΚΙΔΗΣ Παύλος τοποθετείται ως Διοικητής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Από απόφοιτος στην ΑΔΣΕΝ Πρέβεζας, Λιμενάρχης Πρέβεζας, Διοικητής στην ΑΕΝ και σήμερα Περιφερειακός Διοικητής στην 3η Π.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Ο λόγος για τον Παύλο Τιφτικίδη ο οποίος πριν από ένα μήνα προήχθη στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου.

Στις 29 Μαρτίου με απόφαση του Ανώτερου Συμβουλίου Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έλαβε τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου.

Ποιος είναι ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Τιφτικλίδης Παύλος

Ο Παύλος Τιφτικίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1973.

Είναι απόφοιτος της ΑΔΣΕΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (μετέπειτα ΑΕΝ/ΗΠΕΙΡΟΥ).

Εισήλθε στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1997 και αποφοίτησε το 1998 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ως Κυβερνήτης ΠΛΣ και σε διάφορες θέσεις (Προϊστάμενος Γρ.Επιθεώρησης πλοίων και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Διοικητής Λιμ.Αστυνομίας).

Έχει διατελέσει Λιμενάρχης Μυκόνου, Διοικητής ΑΕΝ/Ιονίων Νήσων, Λιμενάρχης Πρέβεζας και Διοικητής ΑΕΝ/Ηπείρου

Μετά την προαγωγή του στον βαθμό του Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τοποθετείται ως Διοικητής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής-ελεγκτής πλοίων (PSC-ISM-ISPS) με δεκάδες μετεκπαιδεύσεις στον τομέα αυτό, ομιλεί την Αγγλική γλώσσα (κάτοχος Proficiency) και είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Με πληροφορίες από prevezatoday.gr – onprevezanews.gr