Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν το πρωί 4 μεταγωγικά αεροσκάφη -Η άσκηση «Κλεμμένος Κέρβερος» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.5.23

Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν το πρωί 4 μεταγωγικά αεροσκάφη -Η άσκηση «Κλεμμένος Κέρβερος»


Δύο συμβολικές πτήσεις τεσσάρων μεταγωγικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν σήμερα, πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


Οι δύο διελεύσεις μεταγωγικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 09:10 με 09:40.


Πρόκειται για δύο C-130J των αμερικανικών δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική (USAFE - AFAFRICA), ένα C-130 και ένα C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.


Οι συμβολικές πτήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής άσκησης μονάδων ειδικών επιχειρήσεων «Stolen Cerberus» (Κλεμμένος Κέρβερος).


Stolen Cerberus

Η άσκηση «Stolen Cerberus» σχεδιάζεται και διεξάγεται από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA). Εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες Χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ.


Οι ασκήσεις διεξάγονται από το 2013 κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν στον τομέα του Ειδικού Πολέμου την διαχρονική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ.

Πηγή