Υachting: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πλουσιότερες εταιρείες με σκάφη αναψυχής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.5.23

Υachting: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πλουσιότερες εταιρείες με σκάφη αναψυχής


 Είναι γεγονός πως η αγορά των σκαφών αναψυχής έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα αναζητούν την πολυτέλεια και την ελευθερία της ιδιοκτησίας ενός γιοτ. 

Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες με γιοτ προσπαθούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση κατασκευάζοντας καινοτόμα και πολυτελή πλοία που καλύπτουν τις ανάγκες της premium και αποκλειστικής πελατείας τους. Αυτές οι εταιρείες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ισχυρή παρουσία επωνυμίας στην αγορά και έδειξαν τη δέσμευσή τους στην βέλτιστη εξυπηρέτηση πελατών.

Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρείες σκαφών αναψυχής στον κόσμο εδρεύουν εντός και γύρω από την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και κολοσσοί όπως η Ferretti Group, η Lürssen και η Feadship. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το therichest αυτές είναι οι πιο πλούσιες εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου.

8. Princess Yachts – 384,6 εκατομμύρια δολάρια

Η Princess Yachts είναι ένας κατασκευαστής πολυτελών γιοτ με έδρα το Πλίμουθ της Αγγλίας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1965 και έκτοτε, έχει μετατραπεί σε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές σκαφών αναψυχής στον κόσμο. Προσφέρει μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων σκαφών flybridge, αθλητικών γιοτ V-class και superyachts κατηγορίας M.

Το 2021, η Princess Yachts ανέφερε ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 384,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Με ισχυρή φήμη για την αριστεία της και δέσμευση στην καινοτομία, η Princess Yachts συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία επιλογή για απαιτητικούς αγοραστές γιοτ σε όλο τον κόσμο.

7. Heesen Yachts – 450 εκατομμύρια δολάρια

Η Heesen Yachts είναι μια ολλανδική εταιρεία κατασκευής γιοτ που ιδρύθηκε το 1978, γνωστή για τα καινοτόμα σχέδια, την προηγμένη τεχνολογία και την εξαιρετική της δεξιοτεχνία. Με αποτίμηση 450 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των πιο επιτυχημένων εταιρειών γιοτ παγκοσμίως. Η αφοσίωση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και την προσοχή στη λεπτομέρεια την έχει κάνει αγαπημένη στους λάτρεις των γιοτ.

6. Feadship – 488,8 εκατομμύρια δολάρια

Στην έκτη θέση, βρίσκεται ένας ακόμη κατασκευαστής γιοτ από την Ολλανδία, γνωστός για τα ειδικά κατασκευασμένα σούπερ γιοτ που συνδυάζουν καινοτόμο σχεδιασμό, προηγμένη τεχνολογία και εξαιρετική δεξιοτεχνία. Πρόκειται για την Feadship, η οποία ιδρύθηκε το 1949 και καταγράφει ένα εντυπωσιακό ετήσιο εισόδημα που αγγίζει τα 488,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η Feadship προσφέρει μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ειδικά κατασκευασμένων σούπερ γιοτ, προσαρμοσμένων στις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις κάθε πελάτη. Η δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα και την καινοτομία της έχει κερδίσει ένα πιστό πελατολόγιο και μια ισχυρή φήμη στον κλάδο.

5. Sunseeker International – 543,1 εκατομμύρια δολάρια

Η Sunseeker International είναι μια βρετανική εταιρεία κατασκευής γιοτ που ιδρύθηκε το 1969, γνωστή για τα πολυτελή και υψηλών επιδόσεων μηχανοκίνητα γιοτ της. Με ετήσια έσοδα 543,1 εκατομμυρίων δολαρίων, η Sunseeker International συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες εταιρείες σκαφών αναψυχής στον κόσμο. Η εν λόγω εταιρεία μάλιστα, προσφέρει μια σειρά προϊόντων, όπως flybridge yachts, αθλητικά γιοτ και superyachts. Τα γιοτ της εταιρείας είναι γνωστά για τον κομψό σχεδιασμό, τις εξαιρετικές επιδόσεις και τις πολυτελείς ανέσεις τους.

4. Sanlorenzo – 650 εκατομμύρια δολάρια

Ιδρύθηκε το 1958, η ιταλική Sanlorenzo είναι γνωστή για τα εξατομικευμένα γιοτ της που καλύπτουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών της. Η εταιρεία είναι επίσης, γνωστή για τον καινοτόμο σχεδιασμό της, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα. Με αποτίμηση 650 εκατομμυρίων δολαρίων, η Sanlorenzo κατατάσσεται στην τέταρτη θέση σε αυτήν τη λίστα με τις πιο επιτυχημένες εταιρείες γιοτ στον κόσμο.

3. Ferretti Group – 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Μια άλλη ιταλική δύναμη στη βιομηχανία των γιοτ, ο Όμιλος Ferretti, ιδρύθηκε το 1968 και έκτοτε, θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση πολυτελών σκαφών αναψυχής. Ο Όμιλος Ferretti ξεκίνησε μια δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ, αξίας σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνει διάφορες επώνυμες μάρκες, όπως Ferretti Yachts, Pershing, Riva και Custom Line, καθεμία από τις οποίες προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό στυλ, απόδοσης και καινοτομίας.

2. Όμιλος Azimut-Benetti – 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο όμιλος Azimut-Benetti είναι επίσης, ένας ιταλικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων στην πρώτη γραμμή του κλάδου του yachting για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1969, ο όμιλος είναι γνωστός για τα καινοτόμα σχέδια, την τεχνολογία αιχμής και την εξαιρετική του δεξιοτεχνία. Με αποτίμηση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο συγκεκριμένος κολοσσός αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες σκαφών αναψυχής στον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνει τις γνωστές μάρκες Azimut Yachts, Benetti Yachts και Atlantis Yachts, καθεμία από τις οποίες απευθύνεται σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς.

1. Lürssen – 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ιδρύθηκε το 1875, η Lürssen είναι μια γερμανική εταιρεία κατασκευής σκαφών αναψυχής με πλούσια ιστορία και φήμη για την κατασκευή μερικών από τα πιο πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένα σούπερ γιοτ στον κόσμο. Η Lürssen Yachts έχει εκπληκτικά ετήσια έσοδα άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες σκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημειώνεται τέλος πως, η Lürssen Yachts είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες σκαφών αναψυχής στον κόσμο, με κληρονομιά που εκτείνεται σχεδόν 150 χρόνια.

Ο κλάδος του yachting είναι μια ανταγωνιστική και δυναμική αγορά, με πολλές εταιρείες που συναγωνίζονται για την προσοχή απαιτητικών πελατών. Όλες οι παραπάνω εταιρείες γιοτ αποτιμώνται σε εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να αποκομίζουν τεράστια έσοδα με την άψογη τεχνογνωσία τους στην κατασκευή γιοτ.

Πηγή