ΓΣΕΕ: Επικαιροποιημένος οδηγός εργασιακών δικαιωμάτων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.5.23

ΓΣΕΕ: Επικαιροποιημένος οδηγός εργασιακών δικαιωμάτων


Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων, παραδίδει σε ηλεκτρονική μορφή τον επικαιροποιημένο οδηγό εργασιακών δικαιωμάτων, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες πληροφόρησης των εργαζομένων για διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, «που αρκετές φορές καταστρατηγούνται σε πλειάδα εργασιακών χώρων».


Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο, που απλουστευμένα και χωρίς κουραστικές παραπομπές σε διατάξεις νόμων, περιγράφει με συντομία επιλεγμένες διατάξεις βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.


«Τα τελευταία χρόνια, έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές στο ατομικό εργατικό δίκαιο, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε μία νέα έκδοση που εμπεριέχει σχεδόν όλες τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις, προκειμένου να φτάσει αυτός ο οδηγός, αν είναι δυνατόν στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του, σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να είναι σε όλους γνωστά τα δικαιώματα, αλλά και οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει ειδικά QR CODE, ώστε να οι ενδιαφερόμενοι να συνδέονται άμεσα με τις online εφαρμογές, που πλέον αποτελούν ισχυρά διαπραγματευτικά εργαλεία γνώσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.


Το ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, 23 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, συνιστά πλέον μία υπηρεσία που αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, διασφαλίζοντας καθημερινή και αδιάκοπη παροχή πληροφόρησης σε εργαζόμενους και ανέργους. Σήμερα, με την αναβαθμισμένη πλέον ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης ερωτημάτων και καταγγελιών, την ενημερωτική ιστοσελίδα με τις ιδιαίτερα χρηστικές online εφαρμογές, το κωδικοποιημένο ηλεκτρονικό αλφαβητικό ευρετήριο με απλουστευμένη όλη την εργατική νομοθεσία, την app εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (Android & Ios) και με το Digital Office που έχει εγκατασταθεί για τη διασφάλιση απομακρυσμένης λειτουργίας, το ΚΕ.Π.Ε.Α. συνιστά την πιο άρτια οργανωμένη υπηρεσία πληροφόρησης των εργαζομένων της χώρας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Επίσης, η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι η γνώση είναι το κυρίαρχο στοιχείο της συλλογικής δράσης, που ενδυναμώνει την ενότητα και τον διεκδικητικό λόγο των εργαζομένων.


«Με την έκδοση αυτή του ΚΕ.Π.Ε.Α., πιστεύουμε ότι προσφέρουμε ένα πολύτιμο και χρήσιμο εργαλείο γνώσης και πληροφόρησης, που θα βοηθήσει την καθημερινή δράση και λειτουργία των συνδικάτων, αλλά και των εργαζομένων» σημειώνει η ΓΣΕΕ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ