Αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Περθ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.5.23

Αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Περθ


 Την Τετάρτη, 10 Μαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος υποδέχθηκε τον Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Αντιπτέραρχο κ. Γεώργιο Κυριακού στα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης.

Τον Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ συνόδευαν άλλοι δύο αξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου.

Αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Πέρθη

Η αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επισκέπτεται την Αυστραλία με την ευκαιρία του εορτασμού της 82ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος, απευθυνόμενος στα μέλη της αντιπροσωπείας, καταρχάς τα καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και επισήμανε: «Η επίσκεψή σας σήμερα μας έφερε πραγματικά μεγάλη χαρά και τιμή. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας είναι και το σπίτι σας και οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές για εσάς».

Αντιφωνώντας, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή για τη φιλοξενία, ενώ απευθυνόμενος στον Θεοφιλέστατο, του διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Στρατηγού κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 11 Μαΐου, τελέστηκε επίσημο Μνημόσυνο και Κατάθεση Στεφάνων στο Κενοτάφιο του Kings Park για τους πεσόντες κατά τη Μάχη της Κρήτης, καθώς και για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη Γενοκτονία των Ποντίων. Της τελετής προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος.

Εκτός από την αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρέστησαν ο Κυβερνήτης της Δυτικής Αυστραλίας, κ. Chris Dawson, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Δήμαρχος Πέρθης, κ. Βασίλειο Ζεμπίλας, μαθητές από το ημερήσιο σχολείο του Αγίου Ανδρέου, καθώς και άλλοι επίσημοι.

Η αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα επισκεφθεί επίσης το Σύδνεϋ, την Καμπέρα, τη Μελβούρνη και τη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο της φετινής Επετείου της Μάχης της Κρήτης.