Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων συγχαίρει τα στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου… - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.5.23

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων συγχαίρει τα στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του επιτελούμενου από τους συναδέλφους υπηρεσιακού έργου, που νυχθημερόν εργάζονται, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και περίσσιο φιλότιμο, συγχαίρει τα στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου για την πολύτιμη και καθοριστική βοήθεια τους στην διάσωση – επαναφορά στη ζωή, μίας υπερήλικης επιβάτιδος, γεγονός που έλαβε χώρα προσφάτως στις εγκαταστάσεις του επιβατικού λιμένα  Τήνου.


Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» Ν.Π. 11479, στον εξωτερικό λιμένα Τήνου, ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ανέστης, εντόπισε στον προβλήτα μία υπερήλικη κυρία, χωρίς τις αισθήσεις της. Άμεσα ειδοποίησε τον Σημαιοφόρο Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Χρήστο, ο οποίος με τη σειρά του έσπευσε στο σημείο και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μέχρις ότου καταφθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο Σημαιοφόρος Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Χρήστος και ο Λιμενοφύλακας ΔΗΜΕΡΑΣ Κωνσταντίνος, προσέφεραν πρώτες βοήθειες εφαρμόζοντας τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης. Με την έλευση των διασωστών του ΕΚΑΒ, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες παροχής πρώτων βοηθειών  και τελικά η ανωτέρω επιβάτιδα επανήλθε στην ζωή διακομιζόμενη με εναέριο μέσο σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών, από το οποίο εξήλθε υγιής κατόπιν απαραίτητης νοσηλείας.


Η ανωτέρω καθοριστική και αποτελεσματική παρέμβαση/πράξη των ως άνω στελεχών του Λιμεναρχείου Τήνου, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία αναφοράς και επαίνου, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα για τη διατήρηση στη ζωή ενός συνανθρώπου μας, αναδεικνύοντας την αυταπάρνηση, το φιλότιμο, τον επαγγελματισμό και κυρίως την ανθρωπιά που διέπει τα στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν γένει.-


Σύρος, 05-05-2023

Πηγή