Γλυφάδα: Ελεύθερος ο λιμενικός που κατηγορείται για τη χειροβομβίδα σε σπίτι συναδέλφου του – Τι υποστηρίζει - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.5.23

Γλυφάδα: Ελεύθερος ο λιμενικός που κατηγορείται για τη χειροβομβίδα σε σπίτι συναδέλφου του – Τι υποστηρίζει
 Ο λιμενικός κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου του και ρίψη χειροβομβίδας στην είσοδο της πολυκατοικίας της.

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του, ενώπιον του ανακριτή με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, ο λιμενικός που κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου του λιμενικού και τη ρίψη χειροβομβίδας στην είσοδο της πολυκατοικίας της, τα ξημερώματα της 22/04/2023.

Ο λιμενικός είχε θεωρηθεί από την αρχή ύποπτος, καθώς σε βάρος του η Αξιωματικός του Λιμενικού είχε διατάξει ΕΔΕ.

Η λιμενικός και ο ανθυπασπιστής είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα και ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Κατά τις διωκτικές αρχές, θεώρησε υπεύθυνη την Αξιωματικό για την διοικητική ποινή που του επιβλήθηκε και αποφάσισε να την εκδικηθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ξημερώματα της 22ης Απριλίου πήγε έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα και πυρπόλησε το αυτοκίνητο της, ενώ πέταξε στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας μια χειροβομβίδα που δεν εξερράγη και την οποία περισυνέλεξε στις 3 Μαΐου κλιμάκιο του Στρατού.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε: «Μετά από μια ενδελεχή και αναλυτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας, τόσο ο κ. Ανακριτής, όσο και ο κ. Εισαγγελέας εξέτασαν εξονυχιστικά τον εντολέα μου, ο οποίος παρέσχε με σαφήνεια και πληρότητα τις εξηγήσεις του, με ομόφωνη απόφαση τους, οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Θεωρώ την απόφασή τους ορθή και σε αρμονία με το αποδεικτικό υλικό. Η θέση του εντολέως μου, τον οποίο εκπροσωπώ μαζί με τον εκλεκτό νέο δικηγόρο Ηλία Τυχάλα, είναι ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια κακοστημένη σκευωρία σε βάρος του, γεγονός το οποίο επιφυλάσσεται και ελπίζει να αποδείξει κατά την πορεία διεξαγωγής της ανάκρισης.