Βίντεο: Κοινή άσκηση των ΟΥΚ με πεζοναύτες των ΗΠΑ στη Σκύρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.5.23

Βίντεο: Κοινή άσκηση των ΟΥΚ με πεζοναύτες των ΗΠΑ στη Σκύρο


 Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε, χθες, Τρίτη 16 Μαΐου, στη Σκύρο.


Όπως ανακοινώθηκε, τη συνεκπαίδευση παρακολούθησε ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.


Η συνεκπαίδευση διεξήχθη στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της πολυεθνικής άσκησης Ειδικών Επιχειρήσεων «Swift Response 23» και περιλάμβανε διακλαδική επιχείρηση με σκοπό την ανακατάληψη του αεροδρομίου της Σκύρου.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 50, δύο σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου-Ταχείας Μεταφοράς MARK V, ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων από την ΔΕΠ, ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ως αντίπαλη δύναμη (Opposing Force - OPFOR).


Η Γερμανία συμμετείχε με δύο αεροσκάφη Α-400, οι ΗΠΑ με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 REAPER καθώς και 2 ελικόπτερα HH-60 Blackhawk σε ρόλο MEDEVAC (Medical Evacuation) ενώ η Ολλανδία με 90 αλεξιπτωτιστές και Ομάδα Aνιχνευτών (Pathfinders) της Division Schnelle Kraefte (DSK).


Πηγή