Στο στόχαστρο Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας και Αμφιλοχίας η παράνομη αλιεία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.5.23

Στο στόχαστρο Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας και Αμφιλοχίας η παράνομη αλιεία


 Στο στόχαστρο των Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας και Αμφιλοχίας βρίσκεται η παράνομη αλιεία, με τους ελέγχους να είναι εντατικοί.


Συγκεκριμένα σε στοχευμένο έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 1041 του Λιμεναρχείου Αμφιλοχίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αμβρακικού κόλπου και σε συνεργασία με κλιμάκιο ΟΦΥΠΕΚΑ εντοπίστηκε ερασιτεχνικό σκάφος να αλιεύει με τη χρήση διχτυών, τα οποία απαγορεύονται για αλιεία.


Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, κατασχέθηκαν τα παράνομα δίχτυα μονόκλωνα από μεσινέζα (κρυσταλλιζέ) μήκους περίπου εκατό (100) μέτρων.


Ενώ παράλληλα τα έμπειρα πληρώματα των περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος θα συνεχίσουν τους ελέγχους με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση της λαθραλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο.


Συγχαίρουμε το Λιμενικό Σώμα και τους άνδρες του ΟΦΥΠΕΚΑ για την συνεργασία τους και τις προσπάθειες – στοχευμένες δράσεις που διενεργούν για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο .

Πηγή