H ΠΟΛ καταγγέλλει προϊστάμενο Κεντρικού Λιμεναρχείου και ζητάει την παρέμβαση του Εισαγγελέα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.5.23

H ΠΟΛ καταγγέλλει προϊστάμενο Κεντρικού Λιμεναρχείου και ζητάει την παρέμβαση του Εισαγγελέα

 



Δελτίο Τύπου

 

Φαίνεται πως η τραγωδία των Τεμπών και η θυσία δεκάδων συνανθρώπων μας δεν ήταν αρκετή προκείμενου να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία κάποιων ,λίγων προϊσταμένων υπηρεσιών που δεν υπολογίζουν την ασφάλεια των συνάδελφων και την ανθρώπινη ζωή.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με συγκεκριμένο προϊστάμενο Κεντρικού Λιμεναρχείου είμαστε υποχρεωμένοι ως Ομοσπονδία να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει για την απάνθρωπη συμπεριφορά του προϊσταμένου εις βάρος συναδέλφων  που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας .

Τα συγκεκριμένα στελέχη σύμφωνα με την γνωμάτευση της ΑΝΥΕ και λόγω της σοβαρότητας της πάθησής τους ,τελούν σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου με προσωποπαγή θέση στην υπηρεσία που υπηρετούν .

Δυστυχώς όμως ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και Κεντρικός Λιμενάρχης κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και παρερμηνεύοντας τα όσα διέπουν το καθεστώς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εξάντλησε κάθε όριο υπηρεσιακής αυστηρότητας υποχρεώνοντας τα στελέχη σε εκτέλεση υπηρεσιών που καταπόνησαν σοβαρά την υγεία τους με επιβλαβείς συνέπειες .   

Θα πρέπει να αναφερθεί δε ,πως συνάδελφος που υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία κατέληξε στο νοσοκομείο με αιμορραγία αφού η κατάσταση της υγείας του υποτροπίασε και επιδεινώθηκε σοβαρά από τις αντίξοες συνθήκες εργασίας που του επέβαλε ο Κεντρικός Λιμενάρχης . 

Θα πρέπει να τονιστεί πως για τα όσα τραγικά έχουν διαδραματιστεί στην συγκεκριμένη Λιμενική αρχή έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες συμπεριλαμβανομένων του Διοικητή της Π.Ε.Δ.Ι.Λ.Σ. ,του προϊσταμένου της Υγειονομικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης Προσωπικού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ στα όσα σχετικά αιτήματα υποβλήθηκαν στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για ενημερωτική συνάντηση ουδέποτε λάβαμε κάποια απάντηση . 

Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την υγεία των συναδέλφων «έρμαιο» στις αντισυναδελφικές ορέξεις αυτών που θεωρούν πως η εξουσία των βαθμών επιτρέπει τις απάνθρωπες συμπεριφορές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών θα απευθυνθεί με πλήρη φάκελο των πεπραγμένων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ,ενώ θα ακολουθήσει και νέο δελτίο τύπου με όλα τα στοιχεία αυτών που παίζουν με την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων .  


Πηγή