Λογαριασμοί ρεύματος: Πήραν παράταση οι επιδοτήσεις ως το καλοκαίρι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.5.23

Λογαριασμοί ρεύματος: Πήραν παράταση οι επιδοτήσεις ως το καλοκαίρι


 Οι επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, αναμένεται να συνεχίσουν ως το καλοκαίρι, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από τυχόν αυξήσεις στο ρεύμα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει ότι το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πέρυσι τον Αύγουστο και λήγει την 1η Ιουλίου του 2023, παρατείνεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.



Η κυβέρνηση έλαβε τη σχετική απόφαση για την παράταση των έκτακτων μέτρων στο ενδεχόμενο που απαιτηθεί η προστασία νοικοκυριών κι επιχειρήσεων από ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές ενέργειας.


Συγκεκριμένα, για 2 – 3 μήνες έως και τον Σεπτέμβριο παρατείνεται με υπουργική απόφαση ο μηχανισμός τιμολόγησης που ισχύει σήμερα στην λιανική του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και όλα τα εργαλεία που έχουν νομοθετηθεί στο πλαίσιο του ίδιου μηχανισμού, δηλαδή οι κρατικές επιδοτήσεις (εφόσον το επιβάλλουν οι αρχικές λιανικές τιμές), η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η αλλαγή παρόχου χωρίς πέναλτι, η ανακοίνωση τιμολογίων στις 20 του μήνα, τα πλαφόν στην χονδρική και ο μηχανισμός ανάκτησης υπερεσόδων.

Πηγή