Μηδέν αντανακλαστικά στην πληρωμή του εκλογικού επιδόματος στα στελέχη του Λ.Σ.- Ίσως την άλλη εβδομάδα ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.5.23

Μηδέν αντανακλαστικά στην πληρωμή του εκλογικού επιδόματος στα στελέχη του Λ.Σ.- Ίσως την άλλη εβδομάδα ;


Η ανακοίνωση της ΠΟΛ
 
Δεν κατέστη εφικτή η έγκαιρη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εν αντιθέσει με τους συναδέλφους Αστυνομικούς που είδαν την 19-05-23 να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους το ποσό των 200 ευρώ. 

 

Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει ότι στην τροπολογία του Υπ. Οικονομικών για την εκλογική αποζημίωση των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που μας ξέχασαν καθώς και στο παρελθόν είχαμε ανάλογες δυσάρεστες εκπλήξεις .

 

Έτσι και τώρα την τελευταία στιγμή προστέθηκε (με στυλό) στο αρχικό κείμενο πως δικαιούχοι θα είναι και οι εργαζόμενοι στο ΥΝΑΝΠ. Τονίσαμε δε πως το ποσό των 200 ευρώ κρίνεται ως φιλοδώρημα μπροστά στην προσφορά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Δυστυχώς όμως τόσο ο Υπουργός μας κ.Πλακιωτάκης έχοντας αυξημένες υποχρεώσεις κατά την προεκλογική περίοδο με την έκδοση του τραγικού ΠΔ 56/22 περί Ιεραρχίας για την προαγωγή των "ημετέρων" στον επόμενο βαθμό και του νέου Π.Δ. 61/23 περί Μεταθέσεων που βάζει ταφόπλακα στις μεταθέσεις και για το έτος 2023 όσο και ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος που έσπευσε να εκδώσει 2 μέρες πριν την ψήφο των Ελλήνων για τις εκλογές την 21η  Μαΐου, διαταγή που προκαλεί τρόμο στους βαριά ασθενείς συναδέλφους πως επίκειται η μετάθεσή τους ,δεν είχαν φαίνεται αρκετό χρόνο για να ασχοληθούν με τη διαδικασία έγκαιρης καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης και στους Λιμενικούς. 

 

Θα θέλαμε πολύ να είναι fake news αλλά δυστυχώς δεν είναι αφού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και κατέβαλε στους δικαιούχους Αστυνομικούς την εκλογική αποζημίωση ενώ για το ΥΝΑΝΠ εκδόθηκε σχετική ενημερωτική διαταγή σύμφωνα με την οποία η εκλογική αποζημίωση θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετά τις εκλογές σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται.

 

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε πως έχουμε ασκήσει έντονη κριτική στην Ηγεσία του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς θεωρούμε αδιανόητη την εις βάρος των συνάδελφων στάση τους , σε προεκλογική μάλιστα περίοδο τη στιγμή που τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν ανάγκη της έμπρακτης στήριξης σε όλα τα επίπεδα. 

 

Ευελπιστούμε ο νέος ΥΝΑΝΠ να φέρει πνοή αισιοδοξίας στους συναδέλφους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.