Κατάκολο: Αναχώρησε το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida μετά από πολύωρη ταλαιπωρία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.5.23

Κατάκολο: Αναχώρησε το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida μετά από πολύωρη ταλαιπωρία


 Aναχωρεί το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, που είχε προσαράξει επί ώρες στο λιμάνι του Κατακόλου, λόγω των ισχυρών ανεμών που πνέουν στην περιοχή.


Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 3.256 τουρίστες και 1.261 μέλη πληρώματος οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, το πλοίο προσάραξε νωρίτερα σε αμμώδη αβαθή κατά τη διάρκεια του απόπλου, από το λιμάνι του Κατάκολου. Οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή και ξεπέρασαν τα 9 μποφόρ, δημιούργησαν πρόβλημα κατά την πλεύση του πλοίου.


Συνεχίζει το ταξίδι του το κρουαζιερόπλοιο που ειχε κολλήσει στο ΚατάκολοΤο κρουαζιερόπλοιο, που παρέμενε εγκλωβισμένο μέχρι και πριν από λίγη ώρα αφίχθη σήμερα το πρωί από την Τεργέστη και η αναχώρησή του από το Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας.Μετά από επιχείρηση ρυμούλκησης που ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο απόπλευσε και συνέχισε το ταξίδι του.


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι όταν έσπασαν οι «δέστρες» της προβλήτας του λιμανιού, εξαιτίας των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή. Έτσι, το κρουαζιερόπλοιο «εγκλωβίστηκε» ουσιαστικά στο λιμάνι, κοντά στην προβλήτα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποπλεύσει.


Για το λόγο αυτό μάλιστα ειδοποιήθηκαν τόσο ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνος Καραγιάννης και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η επιχείρηση ρυμούλκησης και «απεγκλωβισμού» του κρουαζιερόπλοιου μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Πηγή: patrisnews.com